1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Mattis, YPG'yi PKK'ya karşı savaştırabileceklerini söyledi'
'Mattis, YPG'yi PKK'ya karşı savaştırabileceklerini söyledi'

'Mattis, YPG'yi PKK'ya karşı savaştırabileceklerini söyledi'

A+A-

 

 

 

 Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'le yaptıkları görüşmede YPG'nin HSD kapsamından çıkarılmasını istediklerini açıkladı. ABD'li Bakan ise Türkiye ile iletişim kanallarımız açık mesajını verdi.

 

 

Brüksel’de NATO toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Canikli, temasları sırasında görüştüğü ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’den YPG’nin HSD kapsamından çıkarılmasını istediklerini ve bazı ABD’li generallerin yaptığı açıklamalardan duydukları rahatsızlıkları ilettiklerini söyledi.

Mattis’in ayrıca HSD yönetimin Arap güçlerde olduğunu ifade eden Canikli, “Bunun doğru olmadığını, SDG yönetiminde PKK’nın etkin olduğunu belirttik” şeklinde konuştu.

Efrin operasyonu konusunda müttefiklerine ayrıntılı olarak bilgi verdiklerini belirten Milli Savunma Bakanı, özellikle ağır silahların geri alınmasına dair bir plan üzerinde çalışıldığına dair ABD’li mevkidaşının bir açıklaması olduğunu da söyledi.

Mattis’in ayrıca YPG’nin elindeki silahların kendileri tarafından verilmediği söylediğini aktaran Canikli, ABD kongresinde ayrılan bütçenin de YPG için değil ‘SDG’nin IŞİD’le mücadelesi için ayrıldığını’ söylediğini ifade etti.

Canikli: ABD 'PKK ile YPG'yi savaştırabiliriz' dedi

Canikli, gazetecilerden gelen bir soru üzerine Mattis’in ise PYD ve PKK arasında bir ayrım olmasını sağlayabileceklerine inandığını belirterek, “PKK ve YPG’yi savaştırabileceklerine inanıyorlar ancak biz bunun gerçekçi olmadığını, eşyanın tabiatına aykırı olduğunu söyledik” dedi.

Mattis: Türkiye ile iletişim kanallarımız açık

Bu açıklamanın ardından gözler ABD'li Bakanın açıklamalarına çevrildi. Görüşmenin ardından açıklama yapan James Mattis “Türkiye ile iletişim kanallarımız açık. İletişim, dürüstlük ve şeffaflık son derece önemli.  Biz karşılıklı kaygıların giderilmesi için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.