1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Matahir Muhammed: BM’nin reforma ihtiyacı var
Matahir Muhammed: BM’nin reforma ihtiyacı var

Matahir Muhammed: BM’nin reforma ihtiyacı var

Malezya Başbakanı Matahir Muhammed, Cuma günü BM’de yaptığı konuşmada dünyada yaşanan siyasi, iktisadi ve sosyal isyanlara işaret ederek BM’de reform uygulanmasını istedi.

A+A-

 

Malezya Başbakanı Matahir Muhammed, korsan İsrail’in mazlum Filistin milletine karşı cinayetleri, Rohingyalı Müslümanlara yönelik katliamlar, yoksul ülkelerin ticareti yolunda çıkarılan engeller ve küresel güçlerin adaletsiz tutumu ve sorumsuzlukları gibi durumları eleştirerek, bugün dünya siyasi, iktisadi ve sosyal kargaşa ile karşı karşıya bulunduğunu bulunduğunu belirtti.

Bugün dünyada hiç kimse korsan İsrail rejiminin işgal ettiği Filistin topraklarında uluslararası yasaları ihlal etmesini umursamadığını belirten Matahir Muhammed, bazı ülkelerse Beytulmukaddes’i bu rejimin başkenti olarak tanımakla bu rejimi ödüllendirdiklerini ifade etti.

Dünya liderlerine hitap eden Matahir Muhammed, Filistin milleti anavatanına geri dönmesine müsaade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Myanmar’da Rohingyalı Müslümanların bastırılmasını da eleştiren Matahir Muhammed, Myanmar’ın Rahin eyaletinde Müslümanlar katliam edildiğini belirtti.

Myanmar’de 25 Ağustos 2017’den bu yana Myanmar ordusu ve radikal budistlerin Rohingyalı Müslümanlara karşı saldırılarında şimdiye kadar 6 bin kişi hayatını kaybetti, 8 bin kişi yaralandı ve yaklaşık bir milyon kişi de Bangladeş’e doğru kaçmak zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.