1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Mart' ın Şiddet Bilançosu 
Mart' ın Şiddet Bilançosu 

Mart' ın Şiddet Bilançosu 

A+A-

 

1 Mart

Tecavüz

* Muğla’da servis şoförü V.T. (25), lise öğrencisi Z.Ö.’yü (14) ormanlık alana götürerek tecavüz etti. V.T. tutuklandı.

* İstanbul’da cezaevinden çıkan M.E., sekiz yıl önce boşandığı D.A.’yı (34) silah tehditiyle kaçırdı, baltayla yaraladı ve tecavüz etti. M.E. kayıplara karışırken, kadın koruma altına alındı.

2 Mart

Cinayet

* Antep’te E.k. (49), ailesinin evine yerleşen karısı F.K.’yi (42) eve dönmeye ikna edemeyince kayın validesi Perihan İsaoğlu (60) ve kayın pederi Adil İsaoğlu’nu (61) bıçakla öldürdü, F.K.’yi ağır yaraladı.

* Hatay’da Fatma Mercan (31), kucağında bebeğiyle sokakta saldırıya uğradı. Kadının görünce kaçmaya başladığı erkek zanlı Mercan’ı ve iki aylık bebeğini tabancayla öldürdü. Yakalanan zanlı, cinayeti kadının eski kocasının azmettirdiğini söyledi.

Tecavüz

* Antalya’da cezaevinden izinle çıkan O.K., ayrılmak isteyen eşinden intikam alma bahanesiyle baldızına bıçak sapıyla tecavüz etti.

3 Mart

Tecavüz

* İstanbul’da üç erkek, yolda yürüyen M.A. (27) adlı kadını ağzını kapatarak iki aracın arasına sürükledi. Cinsel tacizde bulunan kadına tecavüz girişimine kalkışan saldırganlar aniden kaçtı. Kadının yardım istediği araçların hiçbiri durmadı. Polise başvuran kasına etraftaki MOBESE kameralarının bozuk olduğu ve saldırganları bulamayacakları söylendi. M.A., polisin kendisine “En iyisi sus” dediğini söyledi.

Taciz

* Aydın’da emlakçılık yapan E.T.(57), ev kiralamak için gelen kadınların telefon numarasını alıp taciz ettiği için gözaltına alındı. E.T. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

4 Mart

Şiddet- yaralama

* Antalya’da H.Ş. (41), hakkındaki üç aylık uzaklaştırma kararına rağmen karısı A.Ş.’nin evine giderek kadını şikayetini geri çekmesi için tehdit etti ve dövdü. H.Ş. daha önce de birçok kez karısını yaralamış, dişlerini, çenesini, bacağını ve kafatasını kırmış, uzaklaştırma cezası almıştı.

5 Mart

Cinayet

* İzmir’de C.Ö. (74), ruhsatsız tabancasıyla karısı Didare Özel’i öldürdü. C.Ö. silahı yeni aldığını ve kontrol ederken kazayla ateş alıp karısının başına isabet ettiğini söyledi.

Taciz

* İstanbul’da aile hekimi D.Y.(35), kadın hastası A.U.’yu (31) cinsel organına dokunarak taciz etti. Kadının sedyeden kalkmasını engellemeye çalışan D.Y., kaçmayı başaran kadının cep telefonuna “Akşam konuşalım” diye mesaj attı. Hakkında basit cinsel saldırı suçundan dava açılan doktor hakkında 12 yıl hapis cezası isteniyor.

6 Mart

Cinayet

* Kocaeli’de Y.M. (27), kocasından boşanan ablası Hatice Meral’i memleketi Erzurum’a dönmek istemediği için bıçakla öldürdü. Y.M. tutuklandı.

7 Mart

Şiddet- yaralama

* Kocaeli’de M.T., karısı A.T.’yi dövdü. Kadın hastaneye kaldırıldı.

* Kocaeli’de C.G., karısı H.G.’yi dövdü. Kadın hastaneye kaldırılırken, C.G. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Şiddetin doğurduğu şiddet

* Yozgat’ta S.B. (28) adlı kadın, sistematik olarak taciz eden T.K.’yi (29) sokakta bıçakla öldürdü. S.B. cinayetin ardından polise teslim oldu.

Taciz

* Twitter’da bir erkek, sunuculuk yapan E.E. adlı kadını ölümle tehdit etti. E.E., polise ve savcılığa başvurmasına rağmen taciz ve tehdit mesajlarının önüne geçemedi. Tacizci erkek, “Ya benimsin ya kara toprağın. Seni ilk gördüğüm yerde kafana kurşun sıkmayan ne oldun. İstediğin kadar beni engelle, polis ve savcıdan da korkmuyorum” gibi mesajlar yolladı.

8 Mart

Cinayet

* Manisa’da M.Ç. (38), karısı Gülcan Çelen’i kıskançlık bahanesiyle çocuklarının gözü önünde bıçakla öldürdü.

Taciz

* Bursa’da bir erkek, yol ortasına bir kadına cinsel tacizde bulundu. Taciz görüntülerinin MOBESE kameralarına yansımasıyla tacizci yakalandı.

Şiddet- yaralama

* Antep’te Ö.Ö., boşanma davası açan ve kızıyla birlikte Bartın’a yerleşen karısı S.Ö.’nün kaldığı eve giderek pompalı tüfekle ateş açtı. Ö.Ö. ihbar üzerine yakalandı.

* İstanbul’da E.Y., karısı F.Y.’yi öldürmek için elinde bıçakla evin kapısında beklemeye başladı. E.Y.’yi gören kadın polislere haber verdi ancak E.Y. elindeki bıçakla polislere de saldırdı. Plis E.Y.’yi bacağından vurdu.

* Diyarbakır’da M.A. (27), eski sevgilisi Nazlı Aydın’ı tabancayla vurarak öldürdü. Kadın daha önce savcılığa şikayette bulunmuş, koruma tedbir kararı çıkartmıştı.

9 Mart

Şiddetin doğurduğu şiddet

* Adana’da D.I. (32) adlı kadın, kızı E.B.’ye (11) cinsel istismarda bulunan imam nikahlı kocası Emrullah Baykuş’u (48) tabancayla öldürdü. Silahıyla birlikte polise teslim olan kadın tutuklanırken, çocuk koruma altına alındı.

Tecavüz

* Samsun’da S.G. (27), çalıştığı kafede tanıştığı ve görüşmeye başladığı B.K. adlı kadının kahvesine uyku ilacı attı ve götürdüğü evde tecavüz etti.

10 Mart

Cinayet

* Muğla’da M.S. (48), boşanmak isteyen karısı Sebahat Sebetçi’yi  (39)bıçaklayarak öldürdü, olaya müdahale etmeye çalışan iki akrabasını da yaraladı.

11 Mart

Cinayet

* İzmir S.P.Ö. adlı kadın, oğlundan şiddet gördüğü için evden ayrılan gelini Nur Özcan’ı (27) bıçakla öldürdü. S.P.Ö. yakalandı.

* Kocaeli’de M.D., ayrı yaşadığı karısı Z.D.’yi (32) başka bir erkekle görüştüğü bahanesiyle bıçakla yaraladı.

13 Mart

Tecavüz

* Mersin’de S.D., Facebook’ta tanıştığı lise öğrencisi üç kız çocuğuna alıkoyduğu bir evde tecavüz etti.

* Samsun’da K.K. (28), P.F. adlı kadını zorla arabasına bindirerek ıssız bir alana götürdü ve tecavüz girişiminde bulundu. K.K., kadının parasını ve cep telefonunu gasp ederken, kadın K.K.’yi tekmeleyerek kaçtı ve polise şikayette bulundu. K.K. yakalandı.

14 Mart

Şiddet- yaralama

* Bursa’da R.B. (27), kocasından şiddet gördüğü için evden çıkan S.G. (42) adlı kadını zorla bir arabaya bindirerek darp etti ve bıçakladı. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan R.B., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

15 Mart

Şiddet- yaralama

* Siirt’te V.A., karısı E.A. ve beş yaşındaki oğlunu rehin aldı ve karısını pompalı tüfekle yaraladı. V.A. yakalanırken, kadın hastaneye kaldırıldı, çocuk ise koruma altına alındı.

16 Mart

Cinayet

* Antalya’da R.Z., sevgilisi Elena Suruç’u (39) önce darp etti, sonra bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan R.Z.’nin iki gün önce Facebook hesabında “Dövmeyin pişman olursunuz, öldürün gitsin doğrusu kökten çözüm” diye yazdığı ortaya çıktı. R.Z. gözaltına alındı.

Tecavüz

* Ankara’da S.G., arabasına zorla bindiği E.K. adlı trans kadını silahla tehdit ederek kaçırdı, darp etti ve tecavüze kalkıştı. Şizofreni raporuyla serbest bırakılan S.G., kadını ölümle tehdit ediyor.

Taciz

* U.K. adlı erkek, bilişim uzmanı avukat M.B. adlı kadının cep telefonuyla taciz etti ve elinde çıplak fotoğraflarının olduğunu öne sürerek şantaj yaptı. Kadının şikayeti üzerine yakalanan tacizci iki yıl dokuz ay hapis ve 1240 lira para cezasına çarptırıldı.

* Urfa’da M.E. ve İ.Y., Suriyeli mülteci bir kadını sokakta taciz etti. Taciz görüntüleri haber ajansı fotoğraflarına yansıdı. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine tacizciler gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

* Bolu’da E.T., sokakta kadınları taciz ettiği için tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.T.’nin uzun zamandır arandığı ve suçüstü yakalandığı belirtildi.

Şiddet- yaralama

* Mersin’de bir erkek, sığınmaevinde kalan karısı N.T.’yi (25) darp ederek ağır yaraladı. Hastanede tedavi gören kadının daha önce koruma talebinde bulunduğu öğrenildi.

18 Mart

Cinayet

* İstanbul’da İ.A. (31), kendisinin evli olduğunu öğrenince ayrılmak isteyen sevgilisi Sunay Özcan (29) ve annesi Fatma Birgül Bayra’yı (47) sokakta tabancayla öldürdü. İ.A. cinayetin ardından intihar etti.

* Ankara’da S.D., karısı B.D.’yi ve araya giren babasını bıçakla öldürdü, erkek kardeşi S.D.’yi de ağır yaraladı.

19 Mart

Şiddet- yaralama

* Adana’da İ.T., imam nikahlı karısı Ö.Z.’yı (25) dövdü. Polise şikayette bulunan kadına koruma verildi. İ.T. gözaltına alındı.

Taciz

* İstanbul’da sağlık memuru V.D., S.K. adlı kadın hastaya iğne yaptıktan sonra göğüslerini sıkarak tacizde bulundu. S.K.’nin kocası sağlık memuruyla tartışdı. İki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı V.D. hakkında basit cinsel saldırı suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar, S.K.’nin kocası hakkında ise tehdit suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

20 Mart

Şiddet- yaralama

* Adana’da İ.T. (28), birlikte yaşadığı sevgilisi Ö.A.Yı (25) dövdü. Kadın karakola başvurdu, İ.T. gözaltına alındı.

* Kayseri’de C.A. (32), hamile karısı G.A.’yı (28) dövdü. Kadın hastaneye kaldırılırken, C.A. gözaltına alındı.

Taciz

* Zonguldak’ta S.K. (67) dua okuma bahanesiyle S.T. (37) adlı kadının kıyafetlerini çıkartarak cinsel tacizde bulundu. Kadının şikayeti üzerine S.K. gözaltına alındı.

* Tekirdağ’da V.E. (32), B.U.Y. (25) adlı kadını evine kadar takip etti ve evine girmeye çalıştı. Kadının çığlıklarını duyan bir komşusu eve girerek olaya müdahale etti. Çıkan arbedede komşu, tacizciyi bıçakladı.

21 Mart

Tecavüz

* Samsun’da M.A. (29), eski karısı S.A.’yı (25) konuşma bahanesiyle bir eve götürerek tecavüz etti. M.A. gözaltına alındı ancak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

 Taciz

* İzmir’de E.Ç. (24)i komşusunun kızı P.U.’ya (12) evinde cinsel tacizde bulundu.

Şiddet- yaralama

* Kocaeli’de S.C., ayrılmak isteyen sevgilisi T.T.’yi dövdü. Kadın hastaneyye kaldırılırken, gözaltına alınan S.C. çıkaırldığı mahkemece serbest bırakıldı.

22 Mart

Taciz

* Aydın’da İ.M.K. (36), bir alışveriş merkezinde üç kadına cinsel tacizde bulundu. Güvenlik kameralarından olayın tespit edilmesiyle gözaltına alınan İ.M.K., tacize uğrayan kadınlara ulaşılamayınca savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

* İstanbul’da Y.Y., sokakta yürüyen oyuncu E.M.’ye cinsel tacizde bulundu.

23 Mart

Tecavüz

* İzmit’te M.Ç., eski sevgilisinin annesine sokakta tecavüz girişiminde bulundu.

Şiddet- yaralama

* Edirne’de İ.Z. (31),  hakkında uzaklaştırma kararı çıkartan ve bir senedir ayrı yaşadığı karısı T.Z.’nin (26) sokakta yolunu keserek bir apartmanın garajına soktu ve ağır bir şekilde darp edip bıçakla yaraladı. Kolu kırılan kadın bayılınca kaçan koca tutuklandı.

* Edirne’de görme engelli S.K. (67), evde asılı çamaşırlara ayağı takıldığı bahanesiyle karısı İ.K.’yi (68) dövdü ve kesici aletle yaraladı.

24 Mart

Şiddet- yaralama

* Samsun’da M.Ö. (18), ayrılmak isteyen sevgilisi S.Ö.’yü (19) bıçakla yaraladı, yere yığılan kadının boğazını kesti. M.Ö. tutuklandı.

* Muğla’da Y.T. (30), karısı A.T.’yi (27) bıçaklayarak ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

26 Mart

Cinayet

* Ankara’da Y.Y., karısı Gülşen Yavuz’u (34) çocuklarının önünde av tüfeğiyle öldürdü. Y.Y. hakkında uzaklaştırma kararı vardı.

Tecavüz

* İstanbul’da A.S. (25), arkadaşı M.F.’ye (26) otel odasında tecavüz etti. Kadının şikayeti üzerine A.S. hakkında 7 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Şiddet- yaralama

* Trabzon’da S.K., hakkında koruma kararı olan karısı Ş.K.’yi (56) darp etti.

* Trabzon’da H.B. (49), sigara parası vermediği bahanesiyle karısını kaynar su dökerek yaraladı.

* Trabzon’da E.K. (38), “ayaklarını iyi yıkamadığı” bahanesiyle karısı Z..’yi dövdü. Kadın polise şikayette bulundu.

* Trabzon’da Ş.A. (40), karısı N.A.’yı (30) dövdü.

27 Mart

Şiddet- yaralama

* Bursa’da A.Y., karısı F.B.’yi kemerle boğazını sıkarak öldürmeye çalıştı ve öldürdüğünü düşünerek polise teslim oldu. Hastaneye kaldırılan kadın solunum cihazına bağlandı ancak beyin fonksiyonlarında sorun olduğu öğrenildi.

* Sivas’ta D.K. (49), karısı Ü.K.’yi (39) bıçakla yaraladı, kavgayı ayırmak isteyen iki kızını (15-17) da bıçakladı.

Cinayet

* Edirne’de emekli polis memuru N.D., boşanmak isteyen karısı Nurcan Dönmez’i tabancayla öldürdü. Cinayetin ardından intihar teşebbüsünde bulundu.

28 Mart

Tecavüz

* Urfa’da A.D., C.Y. ve İ.C. adlı erkekler, G.İ. (20) adlı kadını kaçırıp alıkoydukları bir evde tecavüz etti. Kadının pencereden çığlık atarak yardım istemesi üzerine zanlılar yakalandı. Kadının Antep’te yolda yürürken kaçırılarak Urfa’ya getirildiği öğrenildi.

29 Mart

Şiddet- yaralama

* Antalya’da A.B. (50), karısı H.B.’yi (45) ağır şekilde darp etti. Kadın hastaneye kaldırılırken, A.B. kaçtı.

30 Mart

Tecavüz

* İstanbul’da kuaför Y.Ö., saçlarını kurutma bahanesiyle kuaförün üst katına çıkardığı H.B.’yi (29) darp etti ve tecavüz etti. Kadının şikayeti üzerine Y.Ö. gözaltına alındı.

 

bianet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.