1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Maocular ayaklandı
Maocular ayaklandı

Maocular ayaklandı

Hindistan'da Maocu bir grup tarafından başlatılan isyanda biri milletvekili iki kişiyi öldürüldü

A+A-

 

HindustanTimes'ın haberine göre, olay, Visakhapatnam'a 125 kilometre uzaklıktaki Thutangi köyü yakınında meydana geldi.  Hindistan'ın Andra Pradeş eyaletinde Maocu isyancılar biri milletvekili, iki kişiyi öldürdü. 

 

Polis, Araku'da eyalet yönetiminin sponsorluğunu yaptığı bir programa katıldıktan sonra dönüş yolundaki milletvekili Kidari Sarveswara Rao ve eski milletvekili Siveri Soma'yı taşıyan araçların yolu, bir grup Maocu isyancı tarafından kesildiğini ifade etti.

BOKSİT MADENCİLİĞİNİ DESTEKLEDİKLERİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜLER

Maocu isyancıların bölgede boksit madenciliğini neden destekledikleri konusunda sorguladıktan sonra Rao ve Soma'yı ateş ederek öldürdüğü belirtildi.

Rao ve Soma'nın, eyalette iktidardaki Telugu Desam Partisinin üyesi olduğu söyleniyor. 

Öldürülen milletvekilinin öfkeli destekçilerinin, olaydan sonra polisi Rao'yu koruyamamakla suçlayarak iki karakola saldırdığı, birini ateşe verdiği kaydedildi. Öfkeli kalabalığın saldırısında iki polis memuru da yaralandı. 

Çin'de komünist rejimin kurucusu devrimci lider Mao Zedong'dan ilham alan Maocu isyancılar, Hindistan'da 1967'den bu yana birçok eyalette silahlı eylemler gerçekleştiriyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.