1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Maliki: İsrail'e güçlü bir şekilde karşılık veririz
Maliki: İsrail'e güçlü bir şekilde karşılık veririz

Maliki: İsrail'e güçlü bir şekilde karşılık veririz

A+A-

Irak eski Başbakanı Nuri Maliki, İsrail'in İran destekli Heşdi Şabi'nin hedeflerine düzenlenen saldırıların arkasında olduğu kanıtlanırsa, ülkesinin buna güçlü bir şekilde karşılık vereceğini söyledi.

 

Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Tahran destekli Heşdi Şabi'nin mühimmat depolarını hedef alan saldırılara değindi.

 

İsrail'in Irak'ı hedef almaya devam etmesi halinde "Irak'ın İran dahil birçok ülkenin katılımıyla geniş bir çatışma alanına dönüşeceği" uyarısında bulunan Maliki, askeri üslere yönelik hava saldırılarının arkasında İsrail'in olduğunun kanıtlanması durumunda ülkesinin güçlü bir şekilde karşılık cevap vereceğini kaydetti.

 

Maliki, bölgesel güvenliğin önemine dikkati çekerek, Irak için de temel teşkil eden bölgesel güvenlik konusunda, tüm ülkelerin sorumluluklarını üstlenmesi gerektiğine işaret etti.

 

Nuri Maliki, "Eğer İsrail'in Irak'ın egemenliğine kastettiği kanıtlanırsa bu, bölgenin güvenliğinin tehlikeye atıldığı anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

 

Heşdi Şabi'nin mühimmat deposunun bulunduğu Şuheda, Eşref, Sakr ve Beled üslerine, 19 Temmuz-20 Ağustos tarihlerinde hava saldırıları düzenlenmişti.

 

Irak'taki Heşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis de önceki gün yaptığı açıklamada üslerine yönelik saldırılardan ABD'yi sorumlu tutarak, İsrail'e ait 4 insansız hava aracının (İHA) Azerbaycan üzerinden ABD'nin Irak'taki filosuna bu yıl dahil edildiğini ve askeri üsleri üzerinde uçtuğunu iddia etmişti.

 

Heşdi Şabi Heyeti Başkanı ve Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyad da aynı gün konuya dair yaptığı yazılı açıklamada, soruşturma sonucu saldırının dışarıdan planlandığının tespit edildiğini, Mühendis'in açıklamalarının ise Heşdi Şabi'nin resmi görüşünü yansıtmadığını ifade etmişti.

 

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı, ABD ve İsrail'i açık bir şekilde suçlamaktan kaçınmıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.