1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Mahmud Abbas’ın Siyasi Yetkileri Elinden Alındı
Mahmud Abbas’ın Siyasi Yetkileri Elinden Alındı

Mahmud Abbas’ın Siyasi Yetkileri Elinden Alındı

Filistin Parlamentosu'nun gerçekleştirdiği oturumda Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın siyasi yetkilerinin elinden alınmasına karar verildi.

A+A-

 

Filistin Parlamentosu geçtiğimiz gün Gazze kentinde gerçekleştirdiği oturumda Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın siyasi yetkilerinin elinden alınmasına karar verdi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre Gazze kentindeki Filistin Parlamentosu binasında gerçekleştirilen oturumda Siyasi Komite’nin Abbas’ın siyasi yetkilerden arındırılması yönündeki raporu onaylandı.

Filistin Parlamentosu Başkanı Birinci Yardımcısı Ahmed Bahr, oturumun açılışında yaptığı konuşmada, Abbas’ın görevini sürdürmesi için gerekli hukuki, anayasal, insani ve ahlaki yeterliliğini kaybettiğini söyledi.

Bahr, Abbas’ın işgalcilere karşılıksız tavizler verdiğini ve direnişe savaş açtığını, işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuyla övündüğünü ve Filistin halkını terörle suçladığını ifade etti.

Tüm bu yaptıklarının Abbas’ta Filistin halkına başkan olma yeterliliğinin bulunmadığına işaret ettiğini belirten Bahr, Abbas’ın Filistin halkına düşmanlıkta ileri gittiğini kaydetti.

Bahr, Filistin Yönetimi memurlarının Rafah Kapısı’ndan çekilmelerinin Gazze Şeridi’ni Batı Yaka’dan koparmayı hedefleyen tehlikeli bir adım olduğuna işaret etti.

Filistin Yönetimi Başkan Yardımcısı, insan hakları örgütlerinden, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan, Arap ve İslam ülkelerinden, dünyanın özgür insanlarından Abbas’ın ihlallerine karşı net bir tavır ortaya koymalarını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.