1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Lübnan'da tarihi bir kütüphane yakıldı
Lübnan'da tarihi bir kütüphane yakıldı

Lübnan'da tarihi bir kütüphane yakıldı

Lübnan\'ın Trablusşam kentinde bulunan 80 bin kitaplık tarihi bir kütüphane kundaklandı, çıkan yangında kitapların üçte ikisinin yandığı belirtildi

A+A-

Lübnan'ın Suriye sınırında bulunan Trablusşam kendtinde tarihi bir kütüphane kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Kütüphanede bulunan yaklaşık 80 bin kitabın üçte ikisinin yandığı belirtiliyor.

Yangına müdahale eden itfaeiye ekiplerinin ellerinden gelen herşeyi yaptıkları ancak yangın söndürüldüğünde kitapların çoğunluğunun yanmış olduğu belirtildi. Yangının kim ya da kimler tarafından çıkarıldığı henüz bilinmezken Lübnan polisi konuyla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.

Kütüphanede çıkan yangınla ilgil birtakım spekülasyonlar yer alıyor. Konuyla ilgili ajanslara konuşan bazı kişiler, kütüphane kundaklamasını mezhep çatışmasına bağlarken bazı kişiler de bu eylemin Hristiyanlara karşı yapılmış bir eylem olduğunu iddia ediyor.

Kütüphanenin sahibi olan Ortodoks İbrahim Suruj bölgedeki Müslüman liderlerle görüşmüştü. Konuyla ilgili açıklama yapan Lübnan Eski Güvenlik Güçleri Başkanı Eşref Rifi, İbrahim Suruj'un yaptığı bir çalışmada İslam'a hakaret ettiği spekülasyonlarının olduğunu ancak bunların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Rifi, kütüphane yakma eyleminin ülkede bir arada yaşayan farklı grupları birbirine düşürmeye yönelik bir eylem olduğunu ifade etti.\"\"

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.