1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Lübnan: ABD Kamuoyunu Gerçeklerden Saptırma Peşinde
Lübnan: ABD Kamuoyunu Gerçeklerden Saptırma Peşinde

Lübnan: ABD Kamuoyunu Gerçeklerden Saptırma Peşinde

Lübnan parlamento başkan vekili İli Ferzli, ABD'li liderlerin, Lübnan Hizbullahını iç çekişmelerle meşgul ederek Netanyahu'nun seçimlerde tekrar işbaşına geleceğini zannettiklerini söyledi.

A+A-

 

Lübnanlı yetkili, dün İRNA ajansına verdiği demeçte, ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo'nun Lübnan ziyaretine işaretle, Amerika'nın Filistin meselesinde'Yüzyılın Anlaşması'nı dayatma suretiyle kamuoyunu gerçeklerden saptırmaya çalıştığını söyledi.

 

Lübnan parlamento başkan yardımcısı, Amerika'nın bununla ilgili son senaryosu ve girişiminin ise İsrail'in Suriye'den işgal ettiği 'Golan Tepeleri'nin resmiyette tanınma zamanının geldiğini açıklaması olduğunu söyledi.

Lübnanlı yetkili, Amerika'nın terör rejimi İsrail'in kuruluşu ve ondan günümüze kadar bu rejime askeri, siyasi ve iktisadi her türlü yardımda bulunduğunu söyledi.

Bu arada dün Lübnanlı yetkililer, ABD dışişleri bakanının Hizbullah aleyhindeki açıklamalarına tepki göstererek Hizbullah'ın Lübnan parlamentosu, hükümeti ve halkı içinde popüler yeri olduğunu ve de terör rejimi İsrail'in işgalci siyasetlerine engel olduğunu bildirdiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.