1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Londra’da Haşimi’nin gözaltına alınması protesto edildi
Londra’da Haşimi’nin gözaltına alınması protesto edildi

Londra’da Haşimi’nin gözaltına alınması protesto edildi

İnsan haklarının hamileri ve Müslüman aktivistler Amerika’nın Londra Büyükelçiliği önünde toplanarak, Press TV muhabiri bayan Merziye Haşimi’nin gözaltına alınma olayını protesto ettiler.

A+A-

 

Press TV muhabiri bayan Haşimi’nin posterlerini taşıyan protestocular “Adaletin yerine getirilmesi için sessiz kalmayacağız”, “Sizler hicabı sorgulayamazsınız” ve “Gazetecilik suç değildir” sloganlarını attılar.

Aralarında Amerika başta olmak üzere çeşitli ülkelerden Londra’da yaşayan insan hakları hamileri ve Müslüman aktivistlerin bulunduğu protestocular, Amerika devletinin bayan Haşimi’nin insani ve dini haklarını ihlal etmesine itiraz etmek aslında Amerika’da siyahilere ve Müslümanlara yönelik adaletsizliklere itiraz etmek anlamına geldiğini haykırarak, Amerika’nın gerçek yüzünü ifşa etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Press TV muhabiri ve sunucusu bayan Merziye Haşimi 11 gün boyunca hiç bir suç yöneltilmeden gözaltında tutulduktan sonra Çarşamba günü akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Bayan Haşimi 13 Ocak Pazar günü Amerika’nın Saint Luis havaalanına vardığında hiç bir gerekçe göstermeksizin gözaltına alındı ve oradan da Washington’da FBI’a ait bir hapishaneye intikal ettirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.