1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lice'de Yasaktan Sonra Top Atışları Başladı
Lice'de Yasaktan Sonra Top Atışları Başladı

Lice'de Yasaktan Sonra Top Atışları Başladı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 9 mahallede başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından top sesleri duyulmaya başlandı.

A+A-

Diyarbakır Valiliği'nin bu akşam saat 17.00'den geçerli olmak üzere 9 mahallede aldığı sokağa çıkma ve giriş-çıkış yasağından sonra kırsal alanlarda top sesleri gelmeye başladı. Diyarbakır ve Bingöl karayolu ise "güvenlik" gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı.

PKK'YA YÖNELİK OPERASYON YAPILACAĞI BELİRTİLMİŞTİ

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Lice ilçesine bağlı Örtülü, Arpacık, Sivri Tepe, Bilgin, Sağlık, Bayırlı, Seyrek, Silkito ve Körha mahallesi kırsalında PKK'ya yönelik operasyon yapılacağı belirtilmişti. Yasak kararından iki saat sonra Lice'nin kuzeyinde yer alan Çemê Elika bölgesinde patlama sesleri gelmeye başladı. Alınan bilgiye göre, zırhlı askeri araçlar, saat 17.00 itibariyle Diyarbakır-Bingöl karayolu ile Lice-Muş karayolunda önlemler aldı. Bingöl-Genç yolu üzerinde bulunan Abalı Karakolu ve Tabantepe Jandarma Taburu'nda konuşlandırılan obüs bataryalarından söz konusu Çemê Elika bölgesine atışlar yapıldı. Patlama sesleri çevre köylerden de duyulurken, operasyonun genişleyerek, yasak kararının alındığı 9 mahallenin kırsal alanına yönelik devam edeceği bildirildi.

ARAÇLARIN GEÇİLMESİNE İZİN VERİLMİYOR

Bu arada Diyarbakır ve Bingöl karayolu "güvenlik" gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı. Bu güzergah üzerine yolcu taşımacılığı yapan çok sayıda aracın geçişine izin verilmiyor.

Kaynak: T24

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.