1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Libya'da olağanüstü hal ilan edildi
Libya'da olağanüstü hal ilan edildi

Libya'da olağanüstü hal ilan edildi

Libya\'nın Bingazi kentinde olağanüstü hal ilan edildi.

A+A-
Libya'nın Bingazi kentinde yaşanan çatışmalardan dolayı olağanüstü hal ilan edildiği ve kentteki bütün askeri personelin derhal bağlı bulundukları birimlere dönmelerinin istendiği bildirildi.
 
Libya'nın doğusunda yer alan Bingazi kentinde ordu ve Ensaru'ş Şeria örgütü arasında süren çatışmalar yoğunlaşınca kentte olağanüstü hal ilan edildi. Olağanüstü hal ilan edildiğini duyuran Albay Abdullah es-Sueyti, kentteki tüm askeri personele, derhal bağlı bulundukları birimlere dönmeleri çağrısında bulundu.
 
Ensaru'ş Şeria adına açıklama yağan Muhenned el-Uneyzi, çatışmayı başlatan taraf olmadıklarını vurgulayarak, "Yıldırım Birliği'ne bağlı askerler, yaklaşık 3 haftadır konuşlandığımız El-Bereke kontrol noktasına ateş açtı. Biz de açılan ateşe karşılık verdik" dedi.
 
Uneyzi, çatışmalar sırasında örgüte bağlı 2 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
Bingazi'deki el-Havadis Hastanesi sözcüsü Fadiye el-Bergusi, çatışmalarda ölen ve yaralananların hastaneye kaldırıldığını ifade ederek, "Ordu mensubu 3 kişinin cansız bedenleri getirildi. ِAyrıca 6'sı asker, 3'ü sivil 9 kişi de yaralı olarak hastanemize ulaştırıldı" diye konuştu.
 
Bu arada, ordu birlikleri ile Ensaru'ş Şeria örgütü arasında 12 saattir süren çatışmalar, olağanüstü hal ilanından kısa bir süre sonra sona erdi. Ordu kentte yeniden hakimiyeti sağlarken; Ensaru'ş Şeria örgütü elemanlarının çatışma bölgesinden çekildikleri bildirildi.
Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.