1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lehistan Toplantısı ve Belucistan Saldırısı
Lehistan Toplantısı ve Belucistan Saldırısı

Lehistan Toplantısı ve Belucistan Saldırısı

A+A-

 

Polonya’nın (Lehistan) başkenti Varşova’da Amerika ve İsrail öncülüğünde Ortadoğu’nun güvenliği adı altında İran’ı hedef alan konferansın başladığı gün, İran’ın Zahidan kentinde Ceyş’ül Adl isimli terörist grubun, görevden dönen Devrim Muhafızlarına yönelik kanlı bir intihar eyleminde bulunması ve bu saldırının devrimin kırkıncı yıldönümü olan 11 Şubat 2019’dan bir gün sonrasına denk gelmesi, iki olay arasındaki bağlantıyı açığa çıkarıyor. İran Dış İşleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçı’nın twitter üzerinden yaptığı açıklamada ‘bu eylmemin planlayıcıları ve destekçileri, şu anda Varşova konferansında oturuyor’ demesi de bundan dolayıdır.

Pakistan topraklarında üs kuran bu terörist grubun saldırısı, Amerikalı bazı yetkililerin, devrimin kırkıncı yıldönümünde muhaliflerle birlikte devrimin yıkılışını Tahran’da kutlayacaklarına dair temennilerinin, milyonlarca insanın devrimin yıldönümünü coşkuyla kutlamasına dönüşmesinin ve arzularının boşa çıkmasının yol açtığı kızgınlığın da bir neticesi sayılabilir.

Amerika ve Siyonist rejimin Ortadoğu ve İslam dünyası için ‘güvenlik’ kavramına yüklediği anlam, kan ve gözyaşından başka bir şey değildir. Filistin, Lübnan, Afganistan, Irak, Libya, Suriye, Yemen, İran, Türkiye yıllardır bu iki habis rejimin güvensizlik politikalarının bedelini ödüyor.

Devrim Muhafızlarından General Fedevi’nin, “ İslam inkılabını korumaya dönük sahadaki cevabımız, kendi topraklarımızla sınırlı değildir, aksine İslam devrimi coğrafyasını kapsamaktadır” şeklinde açıklama yapması, karşılığın İran topraklarıyla sınırlı kalmayacağına işaret ediyor.

Ufkumuzhaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.