1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lavrov’dan İlk açıklama: Koordinasyonu sürdürmeye hazırız
Lavrov’dan İlk açıklama: Koordinasyonu sürdürmeye hazırız

Lavrov’dan İlk açıklama: Koordinasyonu sürdürmeye hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır" dedi.

A+A-

 

Sergey Lavrov, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Suriye'de gerilimin tırmanmasından kaçınmak için tüm çabaların birleştirilmesinin önemli olduğunu belirten Lavrov, Türkiye'yle yapılan İdlib'e ilişkin mutabakatlara bağlılıklarını koruduklarını vurguladı.

Rus ve Türk askeri yetkililer arasında İdlib'deki duruma ilişkin olarak sürekli temas tesis edildiğini söyleyen Lavrov, Türkiye'nin İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki muhalifleri teröristlerden ayırması gerektiğini söyledi.

Lavrov, "Eğer Moskova ile Ankara arasındaki mutabakatlar tamamen uygulansaydı, Türk askerlerin ölmesi gibi trajedilerden kaçınmak mümkün olabilirdi. Moskova, Suriye'de Türk askerlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Ankara'ya başsağlığı diliyor. Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır" diye konuştu.

Lavrov, "Lüksemburg'la gündemimizde Suriye ve Libya'nın bulunduğu Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki durum dahil olmak üzere küresel siyasetle ilgili konular da vardı. Rusya hem Suriye'de hem de Libya'da ilgili ülkenin tüm siyasi güçleri arasında kapsamlı bir diyalog kurulmasını destekliyor, tüm dış aktörlerden bu ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesini bekliyor.

Elbette, 2011 yılında başlayan sözde Arap Baharı'ndan sonra baş kaldıran teröristlerle hiçbir uzlaşma yapılmamasından yanayız" şeklinde konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İdlib’deki Türk askerlerine yönelik saldırıda Rusya Hava Kuvvetleri'nin katılmadığını açıkladı.

Dün gece İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik gerçekleşen hava saldırısında 33 asker hayatını kaybetti, 32 asker de yaralandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.