1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Lavrov: Türkiye ve Suriye’ye işbirliği için destek vereceğiz
Lavrov: Türkiye ve Suriye’ye işbirliği için destek vereceğiz

Lavrov: Türkiye ve Suriye’ye işbirliği için destek vereceğiz

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın, Türkiye-Suriye sınırında güvenliğin sağlanması için iki ülke arasında işbirliği sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Sergey Lavrov, Fırat’ın doğusundaki çatışmaların neticesinde DAİŞ’lilerin dünyaya yayılmaya başladığını, bunun sorumlusunun Avrupa ülkeleri olduğunu savundu.

Soçi’deki Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) partner ülkeleri istihbarat ve güvenlik kuruluşları yöneticileri arasındaki toplantının açılışında konuşan Lavrov, Avrupa ülkelerinin son dönemde ne yapıp ne edip Suriye’de teröristlerin safında yer alan vatandaşlarını geri almayı reddettiğini ifade etti.

Lavrov ayrıca, “Müstakbel teröristlere vatandaşlık veren ülkeler de bu kişilerin sorumluluğunu üstlenmeli” dedi.

Lavrov, “Rusya, BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde hareket etmeye, Kürtler ile Şam arasında anlaşmalara varılıp bu anlaşmaların yerine getirilmesini teşvik etmeye, Adana Mutabakatı'nda öngörüldüğü gibi Suriye ile Türkiye hükümetleri arasında ortak sınırlarında güvenliğin sağlanması için işbirliğine katkıda bulunmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.