1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Lavrov: ABD’nin enerji yaptırımları yanıtsız kalmayacak
Lavrov: ABD’nin enerji yaptırımları yanıtsız kalmayacak

Lavrov: ABD’nin enerji yaptırımları yanıtsız kalmayacak

A+A-

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin TürkAkım ve Kuzey Akım-2'ye yönelik yaptırımlarının yanıtsız bırakılmayacağını söyledi.

ABD'nin TürkAkım ve Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hatlarına yönelik yaptırımlarını değerlendiren Lavrov, bu adımın ardından hiçbir ülkenin "ABD'nin güvenilmez olduğu konusunda şüphe duymaması gerektiğini" ifade etti.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde 'Hükümet Saati'nde konuşan Lavrov, "ABD kendi ekonomik sorunlarını çözmek ve enerji güvenliği görevlerini yerine getirmek için en yakın müttefiklerine yaptırım uygularken dünyadaki hiçbir ülke, Washington'un güvenilmez olduğundan şüphe duymamalı. ABD bu ülkelere herhangi bir vaatte bulunursa bile, onları her an yarı yolda bırakabilir" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Washington'un, Amerikan diplomasinin yaptırımlar, ültimatomlar ve tehditler gibi çeşitli yöntemler yardımıyla her şeyden önce gözdağı vermeye odaklandığını bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

ABD'nin yaptırımlarının yanıtsız bırakılmayacağını söyleyen Sergey Lavrov, şöyle konuştu:

"Bu, üzerinde sakin bir şekilde çalışılması, sakin bir şekilde analiz edilmesi gereken bir durum. Bu tür adımların kabul edilemez olduğunu ve tüm uluslararası hukuk normlarını, tüm diplomasi ve beşeri ahlak kurallarını ihlal eden bu kaba eylemlerin yanıtsız kalmayacağını size temin ederim."

ABD Hazine Bakanlığı, Rus doğalgazını Avrupalı tüketicilere taşıyacak olan Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projelerine yönelik yaptırımların yürürlüğe girdiğini ve Washington’un boru hatlarının yapımını gerçekleştiren şirketlerden çalışmalarını derhal durdurmalarını talep ettiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.