1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kuzey Kafkasya’da 7 bin 570 kişi halen kayıp
Kuzey Kafkasya’da 7 bin 570 kişi halen kayıp

Kuzey Kafkasya’da 7 bin 570 kişi halen kayıp

Kafkasya'da kayıp sayısı resmi olarak 7bin 570 olarak gösterilirken gerçek rakamın bunun çok üzerinde olduğu ifade ediliyor

A+A-

Kafkasya İnsan Hakları Komisyonu üyesi Aleksandr Mukomolov Kuzey Kafkasya’da kaybolanlar listesinde şu anda 7 bin 570 kişi olduğunu açıkladı.
 
General Lebedev Barış Misyonu Başkanlığını da yapan Aleksandr Mukomolov, Pyatigorsk’ta yapılan yuvarlak masa toplantısında şu anda 4 bin 50 kayıp kişi hakkında bilgilerin toplandığını açıkladı. Mukomolov’un ifadesine göre, Rusya’da 2006 yılı itibariyle yaklaşık 120 bin kayıp vardı, bu rakam her geçen yılda 25-30 bin kadar artıyor.
 
Mukomolov, Kuzey Kafkasya’da kayıpların aranması için, bu alanda çalışan bütün birimlerin güçlerini birleştirecek bir koordinasyon merkezi kurulması önerisinde bulundu.
 
Rusya Federasyonu Başsavcılığı bilgilerine göre, Kuzey Kafkasya Federal Bölgede 2011’de 2000’den fazla kayıp olayı açığa çıkarılamadı.
 
30 Ağustos Uluslararası Kayıplar Günü öncesinde Kuzey Kafkasya Federal Bölge Başsavcılık İdaresi başkan yardımcısı Aleksye Vasilkov, Kafkasya’da meydana kayıp olaylarının yarısından fazlası Çeçenistan ve Kuzey Osetya’da meydana geldiğini açıklamıştı.
 
İnsan hakları savunucuları Çeçenistan’daki kayıp rakamlarının resmi rakamlarının çok üzerinde olduğunu ve 20 bine ulaşabileceğini düşünüyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.