1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Kürtlere karşı bir duruşumuz yok'
'Kürtlere karşı bir duruşumuz yok'

'Kürtlere karşı bir duruşumuz yok'

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Rojava’da yürüttüğü operasyonla ilgili “Bizim Kürtlere karşı bir duruşumuz yok. Biz Kürtlere değil terör örgütüne karşıyız” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, TRT World Forum'da Türkiye’nin Rojava’da yürürttüğü operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'deki çatışmanın sadece siyasi bir şekilde çözülebileceğine inandıklarını belirten Çavuşoğlu, “360 binden fazla Suriyeli Türkiye'den, terörden arındırdığımız iki bölgeye dönüş yaptı” ifadelerini kullandı.

“YPG/PKK günbegün güçlendi ve Türkiye'ye karşı saldırılarını artırdı” diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti.

“Özellikle de Suriye'nin kuzeydoğusunda fiilen etkinliklerini gördük ve ABD gibi bazı müttefiklerimiz DEAŞ'ın etkisiz hale getirilmesinden sonra bile silah yardımında bulundu. Güvenli bölge oluşturmak uzun yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeydi. Ancak oluşturmada başarılı olamadık çünkü ABD güvenlik idaresi başkanlarının taahhütlerini yerine getirmedi. Sahada güvenli bölge için çalışırken ABD örgüte destek sağladı. YPG'nin hiçbir şekilde geri çekilmediğini gördük. silahları toplanmadı. buna ilaveten daha fazla silah YPG'ye temin edildi. Müttefiklerimizin desteğini göremeyince tek başımıza adım attık.”

Operasyon başladığından beri gerçek dışı suçlamalar ve kara propaganda yapıldığını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Sadece teröristler hedef alındı, siviller korundu. Amacımız teröristleri yok etmek. Bizim Kürtlere karşı bir duruşumuz yok. Biz Kürtlere değil terör örgütüne karşıyız. YPG/PKK Kürtlerin mal varlığına da el koydu. YPG/PKK Kürtleri temsil etmiyor. Biz herkesten fazla Suriye'nin bütünlüğünü düşünüyoruz. Bizim Suriye'de demografiyi değiştirmek gibi bir amacımız yok. 350 bin Suriyeli Kürt evlerine dönmeye hazırlar. Birisi 'Türkiye Suriye'deki Kürtlere saldırıyor' diyorsa eğer, bunun yalan olduğunu söylemek durumundayım. Bunlar yalan haberler.”

Çavuşoğlu, DAİŞ’le mücadeleye devam edececeklerini belirterek, “DEAŞ bizim düşmanımız. Kaç kez saldırılarına hedef olduk. 1081 havan topu şehirlerimize atıldı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.