1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Kürtçe söylersen başın yanar’ tehdidi
‘Kürtçe söylersen başın yanar’ tehdidi

‘Kürtçe söylersen başın yanar’ tehdidi

Kürt şarkıcı Cesim Başboğa, Kürtçe şarkı söylememesi konusunda Jandarma ve MİT tehdit edildiğini belirterek İHD’ye başvurdu.Eski Türkiye'nin uygulamaları hızla geri dönüyor.

A+A-

 

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düğünlerde Kürtçe şarkılar söyleyen ve halk arasında Hunermend Cesim olarak bilinen Sanatçı Cesim Başboğa, hafta sonunda İl Jandarma Komutanlığı'na çağrılarak tehdit edildiğini belirtti.

Başboğa, Kendisine çeşitli uyarılar yapıldığını söyleyerek, “Beni üzerinde MİT yazan bir odaya götürüp, 'Bir daha Kürtçe şarkı söylersen başın yanar' diye tehdit ettiler” dedi.

Hakkında herhangi bir soruşturma ya da savcılık kararı bulunmayan Cesim Binboğa, “Jandarma binasının en üst katına götürüldüm ve orada üzerinde MİT yazan bir odaya alındıktan sonra MİT şefi olarak kendini tanıtan biri, diğer kişileri odadan çıkararak benimle birebir görüşmek istediğini söyledi” ifadelerini kullandı.

“Bana, ‘Senin hakkında iyi şeyler duymuyoruz Cesim’ dediler” diyen sanatçı Başboğa, kendisine yapılan tehditleri, şu sözler anlattı:

“HDP’nin burada düzenlediği tüm etkinliklere sen katılıyorsun, Kürtçe şarkılar söyleyerek örgüt propagandası yapıyorsun, halkı şarkılarla kışkırtıyorsun. Tüm köy düğünlerine yine sen gidiyorsun ve radikal Kürtçe şarkılar söylüyorsun. Senin tüm şarkılarını Türkçeye çevirdik ve propaganda yaptığını tespit ettik. Bundan sonra sana Kürtçe şarkı söylemeyi yasaklıyorum. HDP propagandası yapmayacaksın. Seni son defa uyarıyorum, en ufak hatanda başın yanar’ diyerek beni tehdit etti.”

İnsan Hakları Derneği Bitlis Şubesi'ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulunan Başboğa’nın Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. (Kaynak: Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.