1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Kürtçe mevlit’ iddiaları hakkında açıklama
“Kürtçe mevlit’ iddiaları hakkında açıklama

“Kürtçe mevlit’ iddiaları hakkında açıklama

Sur Kaymakamlığı, Satı mahallesinde mahalle imamının taziyede Kürtçe Mevlit okuduğu için jandarma tarafından uyarıldığı ve mevlidin Türkçe veya Arapça okunmasını istediği iddilarının “asılsız bir yalan” olduğunu açıkladı.

A+A-

 

Bazı haber sitelerinde, Diyarbakır’ın Sur ilçesi Sati Mahallesinde bir ay önce kurulan bir taziyede imamın Kürtçe okuduğu mevlitin jandarma tarafından kesilerek, “Mevlidi ya Türkçe ya da Arapça okuyacaksın” diye uyardığı ileri sürüldü. 

Konuya ilişkin Sur Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, sözkonusu iddia yalanlandı.

Açıklamada, “Bir haber sitesinde yer alan; Sur ilçesi Satı mahallesinde mahalle imamının taziyede Kürtçe Mevlit okuduğu için jandarma tarafından uyarıldığı ve mevlidin Türkçe veya Arapça okunmasını istediği iddiası, asılsız, yalan bir iddiadır” denildi.

Böyle bir olayın gerçekleşmediği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kürtçe mevlit okunması önünde hiç bir engel bulunmamaktadır. Yapılan araştırmada; taziye sahipleri, mahalle imamı, mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri; hiç bir şekilde böyle bir hadise yaşanmadığını teyid etmişlerdir. İddia kurgulanmış bir kara propagandadır. Zira taziye evinin açık olmadığı, taziye kurulmadığı, mevlit okutulmadığı da bütün şahitlerin şahitliğiyle sabittir. Düzmece iddiayla ilgili haberde kullanılan fotoğraflar dahi; Satı Köyüne ve Sur İlçesi Jandarma araçlarının fotoğrafı değildir. Vatandaşlarımızın huzurunu bozmak, ilçemizi, şehrimizi ve kardeşliğimizi karalamak üzere ortaya atılan iddia ve iddia sahiplerini şidettle kınıyoruz.”

Öte yandan eski AK Parti Milletvekili Abdurrahman Kurt da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla sözkonusu iddiayı yalanladı.

Kurt, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Köy benim ,taziye benim haber uzaylıların” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.