1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kürtçe hutbe okuyan imam gözaltı
Kürtçe hutbe okuyan imam gözaltı

Kürtçe hutbe okuyan imam gözaltı

Kürtçe hutbe okuyan imam gözaltına alındı, camiye girişi yasaklandı!

A+A-

 

Şırnak’ın Cizre ilçesinin Dirsekli köyüne bağlı İsa Ağa Mezrası’nda bulunan caminin imamı, 3 Mayıs tarihinde hakkında ihbar olduğu gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alınıp aynı gün serbest bırakıldı.

 

Kürtçe vaaz ve hutbe okuyan fahri imama camiye girmeyi yasaklayınca, köylüler müftülüğün gönderdiği imamın arkasında saf tutmadı.

Köy sakinleri tarafından ortak bir şekilde yapılan camide yıllardır imamlık yapan M.K.’ye sorgusunda, Cuma günleri devlet aleyhine hutbe verip vermediği ve neden Kürtçe vaazlar verdiği hakkında sorular yöneltildiği öğrenildi. Serbest bırakıldıktan sonra hakkında soruşturma açılan imam M.K. kısa bir süre sonra Cizre İlçe Müftülüğü’ne çağrıldı. Şırnak Valiliği tarafından gönderilen yazı doğrultusunda Müftülüğe çağrılan M.K.’ye, bir daha vaaz ve hutbe vermemesi yönünde alınan karar iletildi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; müftülük yetkililerinin ayrıca, kendisine bağlı olmayan ve maaşı köylüler tarafından ortak bir şekilde karşılanan fahri imam M.K.’ye, namaz kılmak dışında camiye girişini de yasakladığı öğrenildi.

Basnews

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.