1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Kürt Yüksek Konseyi yeniden canlandırılıyor
Kürt Yüksek Konseyi yeniden canlandırılıyor

Kürt Yüksek Konseyi yeniden canlandırılıyor

Suriye’deki Öcalan ve Barzani yanlısı siyasi aktivistlerin Kürt Yüksek Ulusal Konseyi’ni yeniden aktif hale getirmek için çalışma başlattığı bildirildi.

A+A-

PYD’nin yayın organlarından Hawarnews’in haberine göre çeşitli kesimlerden Kürt siyasi liderler, dün kamışlı kentinde Yüksek Ulusal Konseyi yeniden etkin hale getirmek için bir araya geldi.

Toplantıya hem Abdullah Öcalan hem de Mesud Barzani yanlısı Kürt siyasi liderlerin katıldığı belirtilirken Yüksek Kürt Konseyi üyelerinden Aldar Halil, Kürtlerin Cenevre-2 konferansına katılması için ortak plan hazırlandığını söyledi.

Toplantıya katılan diğer üyelerden Dr. Abdulkerim Ömer de toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“TEVDEM ve PYD tarafından sunulan plana göre Kürt Yüksek Ulusal Konseyi, Suriyeli Kürtlerin en yüksek siyasi kurumu sıfatıyla Cenevre-2 konusunu ele almak üzere ortak bir komisyon kurdu. Bu komisyon Kürtlerin bu konudaki kesin ve nihai tutumunu belirleyecek. Bu toplantının bir diğer kazanımı da Kamışlı ve Erbil görüşmelerinin devamı olarak Kürt Yüksek Ulusal Konseyi’nin yeniden etkin hale getirilmesi için bu toplantıların düzenli olarak yapılması kararlaştırıldı.”     

Suriye Kürtleri Yüksek Ulusal Konseyi, 5’i Barzani 5’i de Öcalan yanlısı Suriyeli Kürt siyasi liderden oluşuyor. 2012 yılında Erbil’de kurulan Yüksek Konsey, yaşanan iç sorunlar sebebiyle ortak bir etkinlik gösterememişti.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.