1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kürt Partileri: DSG, ABD'ye çok güvenerek yanlış yaptı
Kürt Partileri: DSG, ABD'ye çok güvenerek yanlış yaptı

Kürt Partileri: DSG, ABD'ye çok güvenerek yanlış yaptı

Suriye Kürt İlerici Demokratik Partisi Politbüro üyesi Ahmed Süleyman, çıkarları için Kürtleri satan ABD'nin hayal kırıklığı yarattığını belirterek, DSG'nin ABD'ye çok güvenerek çok yanlış yaptığını söyledi.

A+A-

 

Edinilen bilgilere göre Suriyeli Kürtler, ABD'nin Suriye'den askerlerini çekme kararı almasından ötürü hayal kırıklığı yaşıyor ve YPG'nin başını çektiği DSG ile onun siyasi kolu olan DSM'nin ABD'ye çok güvenerek uzun vadeli plan yapmasına tepki gösteriyor. Suriye'nin kuzeyinde DSG'nin elindeki bölgelerde büyük bir öfke var, Kürtler ABD'nin kendi çıkarları için kendilerini sattığını düşünüyor.

 

Sputnik'e konuşan Suriye Kürt İlerici Demokratik Partisi(Pêşverû) Politbüro üyesi Ahmed Süleyman, ABD'nin Suriye'den çekilmesinin bölgede hayal kırıklığı yarattığını belirterek, şöyle konuştu:

‘ABD'NİN YPG'Yİ SATACAĞINI TAHMİN EDİYORDUK'

"ABD, kendi çıkarları için Suriye'de vardır. Çıkarlarına göre hareket ediyor. ABD hiçbir zaman Kürtler için Suriye'ye gelmedi. ABD, YPG ile sadece IŞİD ile mücadelede konusunda iş birliği yaptı. Biz Pêşverû partisi olarak ABD'ye çok güvenin duyulmaması gerektiğini ifade ediyorduk. ABD'nin kendilerini satacağını tahmin ediyorduk. Kürtler ABD'ye çok güvenerek yanlış yaptı. ABD'ye güven duyarak uzun planlamalar yapıyorlardı. ABD'nin askerlerini çekme kararı alması bölgede büyük bir korku yarattı. İnsanlar Fırat'ın doğusunun da Afrin gibi olacağından korkuyor. Eğer DSG ile Suriye ordusu arasında bir anlaşma olmazsa Türkiye Suriye'ye girecek ve bölgeleri DSG'den alacaktır. Amerika'nın çekilmesiyle yerine hangi gücün konuşlanacağı henüz belli değildir."

 

‘YPG FIRAT'IN DOĞUSUDAKİ BÖLGELERİNDEN DE ÇEKİLMEZSE TÜRKİYE MÜDAHALE EDECEK'

Sputnik'e konuşan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) yöneticisi Siyamend Haco da, ABD'nin çıkarları gereği YPG'yi bırakıp Suriye'den askerlerini çekme kararı aldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"ABD baştan beri Suriyeli Kürtlere destek vermiyordu. Suriye'de kendi çıkarları için vardı. ABD Hiçbir zaman ben Kürtler için bir şey yapacağım demiyordu. ABD, IŞİD ile mücadele konusunda YPG ile ittifak yapıyordu. Biz başından beri biliyorduk ABD ile PYD siyasi anlamda ittifak yapamaz. PYD siyasi alanda ittifak yapamazdı. Biz biliyorduk ABD eninde sonunda bölgeden çıkacak ve Türkiye YPG'nin olduğu alanlara müdahale edecek. Türkiye'nin YPG ile sorunları var. Türkiye YPG'yi PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü için müdahale etmek istiyor. Bunu hep dile getirdi. Türkiye Afrin'de başarılı oldu. Şimdi Fırat'ın doğusu için hazırlık yapıyor. Eğer YPG Fırat'ın doğusudaki bölgelerinden de çekilmezse Türkiye Kobani, Cezire ve diğer bölgelere müdahale edecek."

 

Sputnik'e konuşan YPG'nin başını çektiği DSG'nin siyasi kolu olan DSM'nin sözcüsü Emced Osman ise ABD'nin Suriye'den askerlerini çekme kararı almasının kendilerini şoke ettiğini dile getirerek, bu kararı beklemediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.