1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kürt İşçiler Ankara'yı Terk Ediyor
Kürt İşçiler Ankara'yı Terk Ediyor

Kürt İşçiler Ankara'yı Terk Ediyor

Dağlıca saldırısı sonrası dün gece Ankara'da Kürt nüfusun yoğun olduğu Beypazarı'nda silahlar patladı. Çok sayıda Kürt mevsimlik tarım işçisi ilçeyi terk ediyor.

A+A-

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin öldüğü PKK saldırısı sonrası, dün gece Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Zafer Mahallesi'nde silahlar patladı. Bugün de çok sayıda Kürt tarım işçisinin Beypazarı'nı terk ettiği bildiriliyor.

Yerel kaynaklar, Çevik Kuvvet ekiplerinin mahallede güvenlik çemberi oluşturduğu bilgisini verdi. İlçede durumun şu an sakin olduğu belirtiliyor.

BBC Türkçe'de yer alana habere göre, dün gece sosyal medyada dolaşan görüntülere rağmen, yaralı sayısı konusunda da kesin bir bilgi bulmak mükün olmadı. Olayların başlangıcıyla ilgili olarak da çelişkili bilgiler var.

"Teröre lanet" adı altında gösteri düzenleyenler, Zafer Mahallesi'nden geçerken konvoylarına saldırı olduğunu söylüyor. Zafer Mahallesi'nde yaşayanlar ise saldırının bozkurt işaretleri yapan gruptan geldiğini belirtiyor.

MHP'Lİ İLÇE BAŞKANI: TAŞLARLA SALDIRILINCA HALK AYAKLANDI

BBC Türkçe'ye konuşan MHP Beypazarı İlçe Başkanı Hamdi Ayanoğlu, " Beypazarı halkı şehitleri için yürüyüş yapıyordu. Mahalleden geçerken karşılıklı sataşmalar oluyor. Taşlarla saldırılınca da halk ayaklanıyor" dedi.

AK PARTİLİ İLÇE BAŞKANI: OLAYLARI KONVOYU DÜZENLEYENLER BAŞLATTI

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yayın ise olayları konvoyu düzenleyenlerin başlattığını söyledi. Yayın, konvoydaki gençlerin Zafer Mahallesi'nden geçerken evleri taşlamaya başladığını, bu sırada birkaç işçi minibüsünü de ateşe verdiklerini belirtti.

"POLİS ARAYA GİRDİ AMA YETERSİZ KALDI"

AK Parti İlçe Başkanı, polisin araya girdiğini ama, yetersiz kaldığı için Ankara'dan gece yarısı takviye gelene kadar olayların durdurulamadığını kaydetti.

CHP'Lİ İLÇE BAŞKANI: GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR

BBC Türkçe'ye konuşan CHP Beypazarı İlçe Başkanı Ali Uysal ise saldırganların herhangi bir siyasi partiye mensup olmadıklarını ama "bir güvenlik zafiyeti olduğunu" söyledi.

Uysal "İlk başlatanlar, herhangi bir siyasi parti mensubiyeti olmayan 15-18 yaşında çocuklar. Çoğunu tanıyorum. Herhangi bir parti mensubiyetleri yok. AK Parti ile de uzaktan yakından alakaları yok" dedi.

MHP İlçe Başkanı Hamdi Ayanoğlu da bozkurt işaretleri yapan grubun herhangi bir partiyle ilişkisi olmadığını belirtti.

HDP İLÇE BAŞKANI DA BEYPAZARI'NI TERK ETTİ

HDP İlçe Başkanı Abdo Öner de Beypazarı'nı terk edenlerden. Öner, can güvenlikleri kalmadığı için ailesini Polatlı'daki yakınlarının yanına götürdüğünü anlattı.

Öner "Mevsimlik işçiler de, yerli işçiler de ilçeyi boşaltıyor. Ben 17 yıldır Beypazarı'nda yaşıyorum. Terk edenler arasında 50 yıldır oturanlar bile var" diye konuştu.

600-700 KİŞİ İLÇEDEN ÇIKIŞ YAPTI

CHP'ye ulaşan bilgilere göre ise "Güneydoğulu 600-700 kişi" ilçeden çıkış yaptı.

"GERİ DÖNMEYİ DE DÜŞÜNMÜYORUZ"

BBC Türkçe'nin ulaştığı olayın görgü tanıklarından mevsimlik tarım işçisi Recep Kaya da ilçeyi terk ederek Mardin'e doğru yola çıkanlardan.

Kaya dünkü olaylarda arabalarının yakıldığını, evlerinin taşlandığını söyledi ve "Kürtleri istemiyorlar" diyerek Mardin'e doğru yola çıktıklarını, geri dönmeyi de düşünmediklerini aktardı.

"BİR PANİK HAVASI VAR"

AK Parti Beypazarı İlçe Başkanı Mehmet Yayın ise "İşçilerde bir panik havası var ama 'Beypazarlı mevsimlik işçileri kovuyor' gibi bir algı doğru değil" şeklinde konuştu.

Partilerine üye insanların da kendisini aradığını belirten Yayın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üyemiz insanlar arıyor, 'Gidelim mi, kalalım mı, ne yapalım?' diye soruyor. Bir panik var. Tamamen şehri boşaltmaları mümkün değil, 18-20 yıldır burada yaşayanlar var. Ev aldılar, çocukları okullarda okuyor. Muhtemelen mevsimlik gelenler geri dönüyor."

 

(Kaynak: BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.