1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Kürt halkı Başkan Barzani şahsında iradeleşiyor'
'Kürt halkı Başkan Barzani şahsında iradeleşiyor'

'Kürt halkı Başkan Barzani şahsında iradeleşiyor'

Eski PKK yöneticilerinden Osman Öcalan, Kürdistan halkının iradesi, Başkan Mesud Barzani’nin şahsında yerine geldiğini söyledi.

A+A-

Osman Öcalan, Hewlêr gazetesine verdiği mülakatta: Kürtlerin IŞİD korkusunu bertaraf ettiğini ve Avrupa’nın Kürtlerin kuracağı devlete destek vereceğini ifade etti.
Öcalan, Kürdistan özgürlük hareketinin merkezinin her zaman Kürdistan Bölgesi olduğunu vurgulayarak, Güney Kürdistan’ın 100 yıllık özgürlük mücadelesini sürdürdüğünü ve özgürlük ateşinin sönmesine izin vermediğini söyledi. Her zaman özgürlük ateşinin burada yandığını belirten Öcalan,” Şimdi de en önemli girişim olan Kürdistan’ın bağımsızlığı da buran gelişiyor" dedi.
Şimdiye kadar Kürdistan’daki işgalcilerin tek bir ağızdan Kürdistan’ın Bağımsızlığına karşı olduğunu kaydeden Öcalan, “Kürdistan halkının iradesi, Başkan Mesud Barzani’nin şahsında yerine geliyor. Bağımsızlık ve devlet bizim hakkımızdır. Bu Kürdistan tarihinde vardır. Kürt milleti hep özgürlüğü için çalışmıştır şimdi de devletini kurmak istiyor” dedi.
Kürt halkı Başkan Barzani'nin eliyle devletleşecek
25 Eylül 2017’de yapılacak referandumu değerlendiren Osman Öcalan: “ Kürtler Başkan Barzani’nin eliyle devletleşecek. Kürt halkı çelişkilerini bir tarafa bırakarak, yanlış bir karara yönelmeden Başkan Barzani’nin etrafında toplanmalı ve Kürdistan’ın dört parçası da Başkan Barzani’nin Bağımsızlık davetine ses vermelidir. Barzani 4 parçanın da lideridir. Sizin de gördüğünüz gibi 25 Eylül’e yaklaştıkça taraflar ve halk da bir o kadar Başkan Mesud Barzani’ye yaklaşıyor ve Bağımsızlık Referandumuna destek veriyor" dedi.
IŞİD saldırısından da bahseden Öcalan: 3 yıl öncesine kadar dünyanın bu örgütten korktuğunu belirterek, "Kürtler onların önüne çıktı ve onların ilerlemesi için yol vermedi, Kürtler bu terör örgütünün korkusunu dünyanın üzerinden kaldırdı. Kürtler Şimdi de kendi isteklerini yerine getirmek istiyorlar ve devletlerini kurmak istiyorlar” İfadelerini kullandı.
Avrupa'nın tavrı belli
Avrupa’nın da tavrının belli olduğunu dile getiren Öcalan, Avrupa ve Dünya’nın Kürtlerin haklarını talep etmelerine destek verdiğini ve yeni bir devletin oluşmasını istediklerini söyledi. 
Osman Öcalan Kürdistan Bölgesi etrafında bulunan ülkelerin yaklaşımı için de “ Şimdiye kadar çevre ülkeler bir devletin oluşmasına hazır değillerdi. Çünkü korkuyorlar. Ama ben inanıyorum ki Kürdistan kurulunca komşu ülkeler Kürdistan’ı tanıyacak ve razı olacaklardır" şeklinde konuştu. Son olarak Kürtlerin birliğine dikkat çeken Öcalan: “ Ben istiyorum ki Kürt halkı ve bütün Kürt çevreleri %99 Kürdistan’ın Bağımsızlığına 'Evet' desinler.
Öcalan, Kürdistan’ın %85’inin Bağımsızlıktan yana oy kullanacağını tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.
PeyamaKurd

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.