1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kürecik ve İncirliği Kapatsanıza...
Kürecik ve İncirliği Kapatsanıza...

Kürecik ve İncirliği Kapatsanıza...

A+A-

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığı binası açılışı için Kastamonu'da vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmasında hükümeti eleştiren Akşener, "Soğan ithal ediyoruz, kime kafa tutuyorsunuz?"

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kastamonu İl Başkanlığı binası açılışı için vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu program miting havasında geçerken Akşener, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Bugün tam 34 il tamamlamış olacağım. Partimiz 25 Ekim’de kuruldu… Türkiye’nin ayaka basılmadık yeri kalmayacak. İnsan zorluklarla karşılaştığı zaman çözüm buluyor. Onun için İYİ Parti milletinin kurduğu bizi de başına geçirdiği bir cesurlar hareketidir.

Kastamonu özel bir yer… Bir tarafı dağ, bir tarafı deniz, bir tarafı da tarım kenti… Bir tarafı da sanayi olmalı. Bugün vaaz günü… Meclis’te vaaz veriliyor. Bugün Türkiye’nin büyüdüğünü iddia edenler, gelsin görsünler. Büyüme rakamları artsa da kalkınma artıyor mu?

Şeker fabrikanız var. 163 kişiye düşmüş… 630 kişinin çalıştığı fabrika düşe düşe 163 kişiye düşmüş. SEKA’ya aynı şeyi yaptılar, bütün fabrikalara aynı şeyi yaptılar. Büyükşehirlerde bu fabrikaların yerlerini kupon gibi dağıttılar, arazileri aldılar, TOKİ’ye verdiler, yandaşlara verdiler.

"SOĞAN İTHAL EDİYORUZ, KİME KAFA TUTUYORSUNUZ"

Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Tarımın yüzde 33’ü ekilecek yerler boş. Amerikan çiftçisi zengin oluyor, 1 liraya mazot kullanıyor. Kastamonu’nun şeker pancarı değil sarımsağın da merkezi. Sarımsağı nereden alıyorlar, Çin’den! Neymiş, Kastamonuda çiftçi pahalıya üretiyormuş. Hayvancılık öldü gitti. Sırbistan’dan et ithal ediyoruz. İçinden kurt çıkar, çürük çıkar. Bu mantık şehir şehir fakirleştiriyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi ümitsizliğe, karamsarlığa sevk ediyor. Eskiden derdim ki bilmedikleri için yapıyorlar, şimdi diyordum ki bilerek yapıyorlar. Her yeri beton yığınına çevirdiler. Soğanını, pirincini ithal eden bir ülkenin başkasına kafa tutması mümkün müdür?

"ALTIN GÜNÜNDE KADINLAR KONUŞAMIYOR"

Türkiye korkuyor… Altın gününde kadınlar konuşamıyor. Belediye başkanının, il başkanının kulağına gider mi diye konuşulmuyor, konuşturulmuyor. Çocuğum işsiz kalır mı diye… Biz konuşan, konuşturan bir Türkiye için yola çıktık. Partimiz kurulmadan önce kurdurmazlar dediler, hadi kurdurmayın dedik görelim. Şimdi de seçime sokmayacaklar diyorlar, seçime sokmasınlar da görmeyelim.

"ABD İLE DOST MUYUZ DÜŞMAN MIYIZ?"

Şanlı ordumuzun, Mehmetçiğimizin arkasındayız, onların duasıcıyız. Evlerine sağ salim dönsün. Ayağına taş değmesin. Ama Suriye politikamızı Meclis’te konuşsaydık, bugün bunlar olur muydu? Bir gün Esad kardeşim Esma kardeşim oldu, bir gün sonra katil Esed oldu. 4 milyon mültecimiz var, onları yerinden yurdundan ettiler, bir ülkenin içişlerine karıştılar. Bu kime yaradı? Türkiye’ye yaramadığı açık. Esad’ın yanında Rusya ve İran var. PYD/YPG yani PKK’nın Suriye kolunun yanında ABD var. Şimdi Türkiye’yi yönetenler cevap versin kardeşim, biz ABD ile dost mu düşman mı? Yanındakiler derin bir dostluğumuz var diyor. Eğer dostsak İran, Suriye, Rusya’ya karşı mıyız değil miyiz? Düşman mıyız, o zaman İncirlik ve Kürecik’i kapatsanızı kardeşim. Bıktık sizin aldatılmanızdan, kandırılmanızdan. Devlet yönetme ehliyetiniz yoksa, Türkiye için güvenlik problemisiniz. Türkiye’nin beka tehlikesi sizsiniz.

Bu nur biraz da zenginlerin evine yağsın kardeşim. Ordu ne yapıyor? Mehmetçik sizin ülkeyi stratejik çukura düşürdüğünüzü düzeltmeye çalışıyoruz. Siz dağıtıyorsunuz, asker canı pahasına topluyor. Bedeli millet ödüyor, olan garibanlara oluyor.

Rusya ve İran’la dost muyuz düşman mıyız, eğer dostsak neden Esad’la düşmanız?

"ANNELER ÇOCUKLARI İÇİN ÜZÜLÜYOR"

Bir yüzük ile yola çıktın, gemi filoların var. Çocukların gemicikler almış. Gençler işsiz… Anneler çocukları için üzülüyor. İş bulmak için AKP’den kağıt getirmek gerekiyor. Bu kul hakkı değil mi? Sizin çocuklarınız taşeron, kendileri bal kaymaklı maaşları alsınlar.

"BEN DEDİM, KIZILELMA'DAN ANLAMAZLAR"

AKP Genel Başkanı’nın “Kızılelma” meselesi var. Dedim ki siz bilmezsiniz Kızılelma falan bilmezsiniz. Bak, Kocaeli’de cami çıkışında elma dağıttılar. Bin kere dedim, 100 sayfa tarih oku kardeşim. Gittiler PYD’nin kontrolünde Süleman Şah Türbesi’ni kaçırdılar.

 

 

             

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.