1. HABERLER

  2. DUYURU

  3. Kürdologlar Bitlis Sempozyumu’nda buluşuyor
Kürdologlar Bitlis Sempozyumu’nda buluşuyor

Kürdologlar Bitlis Sempozyumu’nda buluşuyor

Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu tarafından organize edilen I.Uluslararası Bitlis sempozyumu başlıyor. İlk defa düzenlenecek olan sempozyum, Bitlis için tarihi bir önem taşıyor.

A+A-

Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu tarafından organize edilen I.Uluslararası Bitlis sempozyumu başlıyor. İlk defa düzenlenecek olan sempozyum, Bitlis için tarihi bir önem taşıyor. Aralarında; İsmail Beşikçi, Prof. Celile Celil, Prof. Dr. Hamit Bozarslan, BasHaber yazarı Prof. Dr. Mesut Yeğen, Prof. Dr. Ahmet Özer, Prof. Dr. Mücahit Bilici, Araştırmacı Malmisanij gibi isimlerin bulunduğu I.Uluslararası Bitlis Sempozyumuna ayrıca Kürdistan’ın dört bir yanında Kürdologlar, akademisyenler, yazarlar ve gazeteciler de katılıyor.
 
Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu tarafından organize edilen I.Uluslararası Bitlis Sempozyumu 26 - 28 Haziran günleri arasında gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek olan Sempozyum, tarihi El-Aman Han’ında yapılacak. 
 
BasHaber’e konuşan Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu gönüllülerinden Bahar Evin Özdemir, bu sempozyumun Bitlis için tarihi bir önem taşıdığını belirterek, Amaçlarının Bitlis’le ilgili bilimsel ve kültürel çalışmalar için ortak akademik bir alan oluşturmak olduğu, bu yöndeki çalışmaların ortaya çıkarılması, tanıtılması ve teşvik edilmesi için düzenli bir çalışma yürütmek, bu yönde özgür ve kaliteli bir platform oluşturmak olduğunu söyledi.
 
Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu gönüllerinden Betül Çoban ise; ‘’Bitlis’in, “ünlü geçmişi” ile salt (büyük oranda unutulmuş) simgesel bir ilişki içinde olmak olmadığı, Bitlis’i yeni yaşam standartlarına taşıyacak çağdaş, modern bir şehirleşmenin bütün siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hakikatlerini bilimsel olarak anlamak, yorumlamak ve açıklığa kavuşturmak içinde düşünce üretmek olduğunu söyledi.
 
I.Uluslararası Bitlis Sempozyumu Akademik Kurulu; Sosyolog-Yazar İsmail Beşikçi, Celîlê Celîl Prof.Dr. Hamit Bozarslan, Prof.Dr. Mesut Yeğen, Prof.Dr. Ahmet Özer, Prof. Dr. Mücahit Bilici, Doç.Dr. Michiel Lezeenberg, Araştırmacı-Yazar Malmisanij, As. Yaşar Abdulselamoğlu gibi isimlerden oluşuyor.
 
Çeşitli ülkelerden 50’ye yakın akademisyenin katılacağı I.Uluslararası Bitlis Sempozyumu; Bitlis Tarihi, Bitlis’te İlim, Edebiyat ve Düşün, Bitlis’te Dil, Bitlis’te Dinsel Yaşam, Bitlis’te Sosyal Etnik ve Kültürel Yaşam, Bitlis’te Ekonomi, Zanaat, Ticaret ve İş yaşamı ve Bitlis’te Eğitim gibi konu başlıklarından oluşacak.
 
1.Uluslararası Bitlis Sempozyumu’na tebliğ sunan çeşitli Prof, Akademisyen, Araştırmacı Yazar, Araştırmacı Gazeteci isimleri ise şöyle:
 
Prof. Dr. Kadri Yıldırım,  Prof. Dr. Ahmet Özer, Doç. Dr. İsmail Beşikçi, Rabîe Fetah, Şêx Mihemmed, Ebru Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Veysel Gürhan, Behrooz Shojai, İhsan Çolemergi, Arş. Gör. Yusuf Baluken, Mihemedê Rêzan, Sabah Hosseinî, Îbrahîm Abbas, Dr. Saman Hisên Ehmed, Doç. Dr. Abdurrahman Adak, Xalid Sadini, Ayhan Geverî, Burçin Asna, Yrd. Doç. Dr. Bülent Akot, M. Malmîsanij, Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, Nevzat Bingöl, Tahsin Sever, Ekrem Malbat, As. Prof. Yaşar Abdülselamoğlu, Dr. Michiel Leezenberg, Dr. Haidar Lashkary, Danyal Tekdal, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci, Yıldız Tahtacı, Ziya Avcı, Sedat Ulugana, Haydar Işık,  Nimetullah Atal, Semih Gezer - Cihat Bakırhan, Yrd. Doç. Dr. Ercan Çağlayan, Mehmet Emin Purçak, Şehmus Diken, Sinem Arıkbaş, Nurcan Baysal, Baran Zeydan, Miraz Roni, İshak Tepe, Hatip Erdoğmuş, Nevzat Anuk, Dilbêzarê Bêkes, Atilla Barışer, Eşref Irgat, Şakir Epözdemir.
 
Üç gün sürecek olan Sempozyum halka açık şekilde yapılıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.