1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kürdistanlı çiftçiler Bağdat hükümetini protesto etti
Kürdistanlı çiftçiler Bağdat hükümetini protesto etti

Kürdistanlı çiftçiler Bağdat hükümetini protesto etti

A+A-

Kürdistanlı çifçiler,  buğday borçlarını ödemeyen Bağdat hükümetini Kürdistan Parlamentosu önünde  protesto etti. PDK, çifçilerin sözkonusu eylemini desteklediğini açıkladı.

Bugün bir grup Kürdistanlı çiftçi Kürdistan Parlamentosu önünde toplanarak buğday borçlarını ödemeyen Bağdat hükümetini protesto etti.

Buğdaylarını satın alan hükümetin hala paralarını ödemediğini belirten çiftçiker Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden haklarını savunmasını talep ettiler.

Konu hakkında BasNews’e konuşan PDK Parlamenteri Zana Mela Xalid “Biz PDK grubu olarak çifçilerin bu eylemini destekiyoruz. Çifçilerimizin mağdur edilmemesi ve paralarının bir an önce ödenmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kürt çifçiler geçtiğimiz gün de Bağdat'ta Tahri Meydanı'nda toplanarak hükümeti parotesto etmişti.

Irak hükümeti 5 yıl önce dönemin Başbakanı Haydar İbadi’nin talimatıyla Kürdistanlı çiftçilere olan borçları erteleme kararı aldı. Ancak daha sonra hükümet bu borcun ödeneceğine dair söz verdi.

 

Bağdat Temyiz Mahkemesi'nin kararına rağmen hükümetin hiç bir adım atmamasını eleştiren çiftçiler ayın 19'da  Bağdat'a protesto gösterisi düzenlemişti.

Kürdistan Bölgesi çiftçilerinin, merkezi hükümetten 554 milyar Irak dinarı (yaklaşık 2 milyon 684 bin TL) alacağı var. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.