1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kürdistan’ın bağımsızlığı konuşuldu
Kürdistan’ın bağımsızlığı konuşuldu

Kürdistan’ın bağımsızlığı konuşuldu

25. Ekonomi Forumu Polonya’nın Krynica Zdrój’ kentinde gerçekleşti. Kürdistan Bölgesi adına foruma katılan Ziyat Raûf, ‘Kürdistan’nın bağımsızlığı’ için referandum yapılması gerektiğini belirtti.

A+A-

25. Ekonomi Forumu Polonya’nın Krynica Zdrój’ kentinde Avrupa, Asya ve Amerika’dan CEO’lar ve ülke temsilcilerinin katılımıyla başladı. Foruma Kürdistan Bölgesi’de davet edildi. 

25.Ekonomi Forumu’na Kürdistan Bölgesi Polonya Temsilcisi Ziyat Raûf’un yanı sıra Kürdistan Bölgesi Planlama Bakanı Dr. Elî Sindî de katıldı.Ekonomi Forumu Polonya Cumhurbaşkanı Andirzej Duda’nın yaptığı konuşmayla açıldı. 

Forum’da ‘‘ Nasıl Daha Güçlü Bir Avrupa’’ ve ‘‘ Batılılaşma Ya Da Ulus-Devlet Rönesansı’’ konulu panellerde devlet başkanları birer sunum yaptı. 

‘‘Batılılaşma Ya Da Ulus-Devlet Rönesansı’’ konulu panelde bir konuşma yapan Kürdistan Bölgesi Polonya Temsilcisi Ziyat Raûf, Ortadoğu’da ulus-devletlerin çöküşe doğru gittiğini, Irak, Suriye’nin Batı tarafından birinci ve ikinci dünya savaşlarında kurulduğunu belirterek, bu devletlerin artık ayakta durmakta güçlük çektiğini kaydetti. 

Raûf, 12 yıl önce Kürdlerin Irak’ın bütünlüğünü korumak adına federal bir devletin kurulmasına razı olduğunu hatırlatarak,”Kürdler, Irak’ta demokratik yaşamın kurucusu ve halklar mozaiğinin koruyucu rolünü üstlenmiştir. Ayrıca ekonomik anlamda da en büyük katkıyı sunmaktadır ” ifadelerini kullandı. 

Kürdistan Bölgesi Polonya Temsilcisi Ziyat Raûf, ‘‘Irak hükümetinin Fedaral Anayasa’nın gereklerini yerine getirmeyerek merkezi bir yönetim biçimini esas alması bugünkü sorunların ve çelişkilerin asıl kaynağını oluşturmaktadır’’ biçiminde konuştu. 

Ziyat Raûf, Kürdlerin bağımsızlığı hakkında ise şunları dile getirdi: ‘‘Bağımsızlık projesi başlamıştır. Kürdler bunu yasal çerçeveye uygun yapmaktan yanadır. Uygun bir zamanda ‘bağımsızlık’ için referanduma gidilmesi en uygun olanıdır.’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.