1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kürdistani 5 partiden ortak açıklama: Kürdistan, Türkiye’ye tehdit değil
Kürdistani 5 partiden ortak açıklama: Kürdistan, Türkiye’ye tehdit değil

Kürdistani 5 partiden ortak açıklama: Kürdistan, Türkiye’ye tehdit değil

A+A-

Türkiye’de Kürdistani 5 parti PAK, PSK, ÖSP, Azadi Hareketi ve PDK-Bakur Ankara’da düzenledikleri ortak bir açıklamayla, Irak ve İran destekli Haşdi Şabi güçlerinin Kürdistan’a yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Kürtçe ve Türkçe ortak açıklamayı PAK Genel Başkan Yardımcısı Kasım Ergün ile PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak yaptı. 
Kürdistan halkının barışçıl bağımsızlık referandumu süresinde Türkiye’nin, İran ve Irak’ın yanında yer alarak Kürdistan’ın karşısında yer almasının kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu Kürt dostluğuna uyan bir politika değildir, bunun değişmesi lazım” denildi.

Açıklamada şu ifadeler dile getirildi: “Kürdistan hiçbir zaman Türkiye için bir tehdit oluşturmadı. O nedenle Türkiye’nin Kürdistan’a karşı kabullenilemeyecek sert açıklamaları Türkiye’deki Kürtleri de kopuşa sürüklüyor. Çünkü Türkiye’deki Kürtlerin, Irak’taki Kürtlerin akrabaları olduğu unutulmamalı. Türkiye’yi akli selime davet ediyoruz. Umut ediyoruz ki, Ankara, Kürdistan’a dair bu yanlış politikalarından vazgeçer.”

Ankara ve Washington’un mevcut politikalarıyla, İran’ın bölgedeki mezhepçi yayılmacılığına destek sunduğuna dikkat çekilen açıklamada özellikle ABD’nin Haşdi Şabi saldırıları karşısında sessiz kalması sert şekilde eleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.