1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kürdistan'daki depremde ölü sayısı artıyor
Kürdistan'daki depremde ölü sayısı artıyor

Kürdistan'daki depremde ölü sayısı artıyor

A+A-

 

 

Dün akşam saat 21.18’de Halepçe’nin 32 kilometre güneybatısında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, 200’den fazla kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin de yaralanmasına yol açtı.

 

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Deprem ve Meteoroloji Müdürü Fazıl İbrahim, en şiddetli sarsıntının 7,2 olarak kaydedildiğini ve daha şiddetli bir deprem beklenmediğini söyledi.

 

Deprem Kürdistan ve birçok çevre ülkelerde hissedilirken, Süleymaniye’nin Derbendihan ilçesinde ölümler yaşandı. Derbendihan’da 6, Gulala’da 1 kişi yaşamını yitirdi.

 

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Mirhan Muhammed, Derbendihan’da 50 kişinin yaralandığını kaydetti.

 

Irak su Kaynakları Bakanı Hasan Cenabi, Derbendihan Barajı yakınlarındaki köy ve kasabalarda yaşayan halkı, barajın yıkılması tehlikesine karşı uyardı.

 

Doğu Kürdistan’da ölü sayısı yüksek

 

Sınırın diğer tarafında Doğu Kürdistan’da (İran Kürdistanı) ölü sayısı 200’ü geçti. Bin 500’e yakın da yaralı var.

 

Tesnim Haber Ajansı'na açıklama yapan İran Meclisi Milletvekili Ferhad Tecri, gece saatlerinde meydana gelen depremin ardıdan Kasrı Şirin, Serpulzihab ve Selas Bawecani'de 155 kişinin öldüğünü, bin 500'ün üzerinde kişinin yaralandığını söyledi.

 

İran devlet televizyonuna konuşan Kirmanşah Eyaleti Vali Yardımcısı Mücteba Niykkerdar da göçük altında çok sayıda insan bulunduğunu dile getirdi.

 

Son bilgilere göre Kırmaşan’da 141 kişi hayatını kaybetti, 600 kişi de yaralandı. Ezgel’de 4, Gaware’de 3, Kırınd’da 13, Serpeli Zehaw’da 97, Sawlas’da 9, İslamabad’da 13, Kasrı Şirin’de ise 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

 

Artçı depremler

 

21.18'deki 7.3'lük depremin ardından saat 00.33'te 4.8'lik bir deprem meydana geldi. 00.33'te Güney ve Doğru Kürdistan sınırda meydana gelen depremin ardından Güney’de saat 01:31'de, 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

 

Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Abdulsetar Mecid yaptığı açıklamada, acil yardım ekiplerinin çalışmalara başladığını belirtti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.