1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kürdistan Parlamentosu’nda kapalı oturum
Kürdistan Parlamentosu’nda kapalı oturum

Kürdistan Parlamentosu’nda kapalı oturum

A+A-

 

 

Başkan Mesud Barzani’nin yetkilerinin diğer mercilere devredilmesi gündemiyle toplanan Kürdistan Parlamentosu’nda kapalı oturum gerçekleştiriliyor.

 

Kapalı oturumda Başkan Barzani’nin mektubu okunacak, yetkileri Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilecek.

Bugünkü oturumda ayrıca Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Parlamenteri Goran Azad’ın vekilliğinin düşürülmesi görüşülecek.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanı Umed Xoşnaw, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, “Barzani Kürdistan peşmergesidir ve bütün zamanını peşmergeye hizmete ayıracaktır. Ayrıca Barzani terörle mücadelede daha kararlı olacaktır” dedi.

Başkan Barzani'nin yetkilerinin geçici süreliğine devredileceğini belirten Xoşnaw, yetkilerin yeni başkan seçilene kadar sürdürülebileceğini söyledi.

Değişim Hareketi’nin (Goran) Kürdistan Parlamentosu’ndaki grubu, 2 yılı aşkın süre sonra bugün, parlamentodaki oturuma katılıyor.

Kürdistan Parlamentosu, kapandığı 12 Ekim 2015 tarihinden bu yana ilk kez KDP, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran, Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) ve Kürdistan İslami Topluluk’un (Komel) katılımıyla toplanıyor.

 

 

 

rudaw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.