1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kürdistan: İsrail’in Kürdistan Bölgesi’nde herhangi bir çıkarı yok
Kürdistan: İsrail’in Kürdistan Bölgesi’nde herhangi bir çıkarı yok

Kürdistan: İsrail’in Kürdistan Bölgesi’nde herhangi bir çıkarı yok

Sözcü Adil, İsrail tarafından ortaya atılan İran’ın Kürdistan Bölgesi’ni hedef alacağı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade ederek, “İsrail’in Kürdistan Bölgesi’nde herhangi bir çıkarı yok ve İsrailli vatandaşlar Kürdistan Bölgesi’nde yaşamıyor

A+A-

 

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman’ın İran’ın Türkiye ve Kürdistan Bölgesi’nin de bulunduğu İran'a (Coğrafi olarak) yakın ülkelerdeki İsrail çıkarlarının hedef alacağı ihtimalinin olduğu yönündeki açıklamasına Kürdistan Bölgesi Hükümetinden yanıt geldi.

Hükümet Sözcüsü Bahtiyar Adil, İsrail’in Kürdistan Bölgesi’nde çıkarı bulunmadığının altını çizerek, “Geçtiğimiz gün İsrail Başbakanlık Arap Medya İşleri Sözcüsünün tiwtter üzerinden, İran İslami Cumhuriyeti’nin Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Irak Kürdistan’ı ve Orta Doğu ile Afrika ülkeleri’nde bulunan İsrailli vatandaşlara saldıracağı yönünde bir paylaşımda bulundu. Daha öncede defalarca ifade ettiğimiz gibi herkesin bilmesini istiyoruz İsrail’in Kürdistan Bölgesi’nde herhangi bir çıkarı yok ve İsrailli vatandaşlar Kürdistan Bölgesi’nde yaşamıyor. Söz konusu açıklamalar hangi amaçlar yapıldıysa gerçekleri yansıtmamaktadır” dedi.

İsrail, İran'ın bilim insanı Muhsin Fahrizade suikastının intikamını alma tehdidine karşı aralarında Kürdistan Bölgesi’nin de olduğu çeşitli ülkelerdeki vatandaşlarına güvenlik uyarısında bulundu.

Ne olmuştu?

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Terörle Mücadele Kurumu, İran'ın son tehditleri ve çeşitli ülkelerde terör saldırıları yürütmeye dahil olması ışığında, Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Irak Kürdistan’ı ve Orta Doğu ile Afrika ülkeleri gibi İran'a yakın ülkelerdeki İsrail çıkarlarının hedef alınma ihtimaline karşı uyarıyor" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.