1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kürdistan ile Türkiye arasında bir sınır kapısı daha resmileşiyor
Kürdistan ile Türkiye arasında bir sınır kapısı daha resmileşiyor

Kürdistan ile Türkiye arasında bir sınır kapısı daha resmileşiyor

A+A-

 

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti,  Türkiye ve Kurdistan Bölgesi arasındaki  Serzêr Sınır Kapısı’nı uluslararası  düzeyde resmileştirmek için girişimlerde bulunuyor.

BasNews’e konuşan Duhok Yol ve Köprüler Müdürü Mehsûm Îbrahîm, Duhok ile Hakkari’nin Çukurca ilçesi arasındaki Serzêr Sınır Kapısı’nın resmileşeceğini söyledi.

Mehsûm Îbrahîm  sözkonusu kapının uluslararası düzeye getirilmesi ve resmileştirilmesi için hükümetin 444 milyon dinar bütçe ayrıdığını belirterek, Serzêr Sınır Kapısı’nın(Üzümlü) 7 ay içerisnde resmileşeceğini dile getirdi.

Duhok Yol ve Köprüler Müdürü Mehsûm Îbrahîm,  Serzêr Sınır Kapısı’ndan artık elektronik sistemin kullanılacağını belirtti. Îbrahîm, şimdiye kadar Serzêr Sınır Kapısı’ndan günlük 700 yolcu, 150 otomobilin giriş yaptığını, vatandaşların sınır kapısının 24 saat açık olmasını talep ettiklerimi dile getirdi.

Güney Kürdistan’ın Duhok kenti ile Kuzey Kürdistan’ın Hakkari’nin Çukurca ilçesi arasında bulunan Serzêr Sınır Kapısı(Üzümlü) bölge halkının giriş çıkışlarının sağlanması amacıyla açılmıştı. Sınır kapısının resmileşmesi halinde ticari amaçlı da kullanılabilecek.  

Îbrahîm Xelîl(Habur) Sınır Kapısı dışında Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında resmi uluslararası sınır kapısı bulunmuyordu.

Kürdistan Bölgesi’nin İran ile Başmax, Perwîzxan ve Haci Omeran olmak üzere 3 uluslararası resmi sınır kapısı bulunuyor.

Irak geneline Türkiye ve İran’dan gelen ticari mallar Kürdistan Bölgesi’nin 4 uluslararası sınır kapısından geçiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.