1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kürdistan Bölgesi'nde yüz yüze eğitim yeniden başladı
Kürdistan Bölgesi'nde yüz yüze eğitim yeniden başladı

Kürdistan Bölgesi'nde yüz yüze eğitim yeniden başladı

A+A-

Kürdistan Bölgesi'nde resmi ve özel okullarda yüz yüze eğitim süreci bugün resmen başladı.

Koronayla Mücadele Yüksek Komisyonu’nun 7 Şubat’ta tüm okulların açılmasına yönelik kararının ardından bugün okullar açıldı.

Uzun bir aranın ardından Kürdistan Bölgesi’nin il ve ilçelerindeki öğrenciler okullarının yolunu tuttu.

Öğretmen ve öğrencilerin Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamındaki tedbirlere uyarak okullara geldiği bildirildi. 

Virüs salgının ardından online eğitime geçilen Kürdistan Bölgesi’nde Kovid-19 vakalarındaki ciddi azalmayla birlikte yüz yüze eğitim süreci başlamış oldu.

3 Şubat’ta açıklama yapan Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı Alan Heme Said, 7 Şubat’ta okulların açılacağını ve tüm okullarda yüz yüze eğitim döneminin başlayacağını söylemişti.

Koronayla Mücadele Yüksek Komisyonu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Eğitim Bakanı Alan Heme Said, 6 Şubat’ta yetkililerin okullarda olup bir sonraki gün için hazırlık yapacaklarını ifade etmişti.

Kürdistan Bölgesi’ndeki Kovid-19 verilerinin son dönemde sevindirici olduğunu kaydeden Said, önümüzdeki günlerde Kovid-19 vakalarında daha da düşüş yaşanmasını beklediklerini belirtmişti.

Kovid-19 vakalarında artış olması durumunda yüz yüze eğitime tekrar ara verileceğini kaydeden Eğitim Bakanı, okullardaki yüz yüze eğitimin şimdilik haftada 3 gün olacağını belirtmişti.

Bir sınıfta Kovid-19 vakasının tespit edilmesi durumunda o sınıfın okula devamının durdurulacağını bildiren Said, virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyulması çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.