1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kürdistan Anayasası için referandum yapılacak
Kürdistan Anayasası için referandum yapılacak

Kürdistan Anayasası için referandum yapılacak

A+A-

4’üncü yasama döneminde anayasa hazırlıklarını tamamlayamayan Kürdistan Parlamentosu’nun 5’inci yasama döneminde sürecin tamamlanıp referanduma sunulması planlanıyor.

Parlamento seçimleri propagandaları sürecinde, KDP tarafından seçmenlere yeni anayasa sözü verilmişti.

Başkan Mesud Barzani de dün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde inşallah anayasa hazırlığı tamamlanacak ve iyi bir anayasaya sahip olacağız” demişti.

K24’e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi’nden (KDP) Kürdistan Parlamentosu Üyesi Umed Xoşnaw, anayasa hazırlığı sürecine dair yapılan planları anlattı.

Xoşnaw şunları söyledi; “Öncelikle Kürdistan Parlamentosu, anayasa komisyonuna güvenoyu verecek. Sonra anayasa komisyonu hazırlık için bir süre belirleyecek. Anayasa hazırlandıktan sonra parlamentoya sunulacak. Parlamento sunulan anayasayı kabul ettikten sonra Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu ile koordinasyon halinde referanduma gidilecek. Kürdistan halkı anayasa için evet veya hayır oyu verecek.”

Anayasanın hazırlanmasıyla, siyasi süreçte yaşanan sıkıntıların yanı sıra hükümet kurumları arasında yaşanan sorunlar ve partiler arasındaki ilişkilerin çözüme kavuşması bekleniyor.

Kürdistan Anayasası hazırlıklarının ertelenmesi, siyasi sürecin yanı sıra hükümetin kurulumu ve başkanlık seçimlerindeki belirsizlikler gibi sorunları doğuruyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.