1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam Ümmeti'nin Kırmızı Çizgisidir
Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam Ümmeti'nin Kırmızı Çizgisidir

Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam Ümmeti'nin Kırmızı Çizgisidir

slam İşbirliği Teşkilatı, Mescidi Aksa ve Kudüs'ün İslam Ümmeti'nin kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, buraların işgalden kurtarılmadan bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanamayacağını vurguladı.

A+A-

 

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapan Kudüs şehri, Filistin'in ayrılmaz bir parçası ve İslam'ın en önemli üç kutsal yerinden biridir.

Kudüs şehrinin İslami-Filistin kimliğinin ana sembolü olan Mescid-i Aksa, işgalci rejimin Kudüs'teki yıkıcı eylemlerinin her zaman hedefi olmuştur.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkeleri Pazartesi günü Cidde'de yaptıkları toplantıda, üye devletlerin Kudüs'ü ve kutsal alanlarını İsrail işgalinin saldırılarına  karşı savunma ve Filistin halkını vahşi saldırılara karşı koruma çabalarının birleştirilmesi çağrısında bulundu.

Toplantının kapanış bildirisinde, Kudüs'ün işgalcilerinin özellikle Kudüs kentinde Filistin halkına yönelik saldırganlığını ve Siyonist rejimin bu kentte tamamen kontrol altına almak ve değiştirmeye çalışmak amacıyla yürüttüğü yasadışı eylemler kınandı.

Bildiride, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeleri, Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekânda bölme girişimi de dahil olmak üzere, Kudüs'teki Siyonist işgalcilerin saldırganlık ve yasadışı eylemlerinin tüm sonuçlarından Siyonist rejimi sorumlu tutmakta ve bu tehlikeli ve gayrimeşru eylemlere derhal son verilmesini talep etmektedir.'' denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.