1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Kudüs Katliamı üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acısı dinmedi
Kudüs Katliamı üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acısı dinmedi

Kudüs Katliamı üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acısı dinmedi

Şeyh İkrime Sabri: Kudüs Katliamı üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acısı dinmedi

A+A-

 

Kudüs katliamının 30. yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini de yürüten Şeyh İkrime Sabri, işgalci İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarının devam ettiğini söyledi. 

İkrime Sabri basına yaptığı açıklamada, “Bu iğrenç ve barbar saldırı üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen Filistinlilerin zihnindeki canlılığını hâlâ koruyor. İşgalci İsrail rejimi Mescidi Aksa’ya yönelik katliamlarına devam ediyor.” ifadelerine yer verdi. 

Şeyh Sabri, işgalci İsrail güçlerinin Mescidi Aksa’da Filistinlileri tutuklayarak, onları oradan uzaklaştırarak, sürekli oraya baskınlar düzenleyerek katliam ve saldırılarını farklı yollarla devam ettirdiğini belirtti.

Son olarak Şeyh İkrime Sabri, bütün bu zorbalıklara rağmen tüm güçleriyle Mescidi Aksa’yı müdafaa etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Kudüs Katliamı: Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıların en geniş çaplısı olan ve 8 Ekim 1990 tarihinde gerçekleştirilen, 21 Müslümanın şehit edilmesine, 200’den fazla Müslümanın da yaralanmasına yol açan saldırıdır. Tarihe 'Kudüs katliamı' olarak geçen bu saldırı, Siyonist İsrail yönetiminin bazı fanatik Yahudi gruplarını kışkırtması sonucu gerçekleştirildi.

İşgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.