1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Küba'dan ABD'ye: Teslim olmayacağız
Küba'dan ABD'ye: Teslim olmayacağız

Küba'dan ABD'ye: Teslim olmayacağız

A+A-

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez, ülkelerine yönelik ABD tarafından uygulanan yaptırımla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Teslim olmayacağız ve etkili bir yanıt vereceğiz” dedi.

Küba'ya yönelik ekonomik yaptırımların daha da sıkılaşacağını açıklayan ABD Ticaret Bakanlığı, ada ülkesinin ticari uçaklara erişimini kısıtlayan yaptırımları devreye soktu.

Miguel Diaz-Canel Bermudez, ABD'nin ülkesine yönelik yeni ekonomik yaptırımlarına tepki gösterdi.

Bermudez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“ABD, Küba'ya yönelik ablukayı sıkılaştıran yeni tedbirler aldığını duyurdu. Bu eylem; acizlik, ahlaki bozulma ve emperyal kibrin tezahürüdür. Bu şiddetle reddettiğimiz insanlık dışı, acımasız, haksız ve soykırım teşkil eden bir eylemdir. Teslim olmayacağız ve etkili bir yanıt vereceğiz.”

ABD Ticare Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Küba devletine ait havayollarına uçak kiralamaları için verilen mevcut lisansları iptal ediyoruz ve gelecekteki uçak kiralama başvurularını reddedeceğiz" denilmişti.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, açıklamasında, “Ticaret Bakanlığı'nın bu eylemi Küba rejimine, iç ve dışta yıkıcı davranışlarını derhal durdurmaları gerektiği yönünde bir kez daha açık bir mesaj gönderdi” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.