1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kremlin: Putin'in 5 Mart'ta başka randevuları var
Kremlin: Putin'in 5 Mart'ta başka randevuları var

Kremlin: Putin'in 5 Mart'ta başka randevuları var

A+A-

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 5 Mart'ta Türkiye'de yapılması gündeme gelen Suriye zirvesine katılımı konusunda henüz bir planlama olmadığını açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, söz konusu tarihin Putin'in takviminde bu şekilde öngörülmediğini belirterek Devlet Başkanı'nın 5 Mart'ta işle ilgili başka randevuları olduğunu söyledi. Peskov, "Ancak Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki durumla ilgili Türkiye ile görüştüğü uzmanlar düzeyinde başka formatlar var" diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü yaptığı açıklamada 5 Mart'ta Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile birlikte Suriye'nin kuzeybatısındaki durumun ele alınacağı dörtlü zirve planlandığını bildirmiş, Salı günkü açıklamasında ise "Sayın Macron ile Merkel ve Sayın Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Fakat en kötü ihtimalle 5 Mart'ta bizim Sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir" demişti.

Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt veren Moskova ise Putin ile Erdoğan arasında şu aşamada bir görüşme planlanmadığını belirterek "İkili bir temas konusunda görüşmeler yapmıyoruz. Ancak çok taraflı formatta olası bir toplantı için çalışmalar sürüyor" açıklamasını yapmıştı.

Kremlin sözcüsü Peskov, Suriye'nin İdlib bölgesine ilişkin olarak Türkiye ve İran'ın katılımı ile bir zirve düzenlenmesi için çalışmalar yapıldığını belirtmiş, ancak Rusya, Türkiye, Fransa ve Almanya'nın katılacağı dörtlü bir zirve planlanmadığını kaydetmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.