1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kral Selman: Barış görüşmeleri yapılmalı
Kral Selman: Barış görüşmeleri yapılmalı

Kral Selman: Barış görüşmeleri yapılmalı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Yemen'de daha geniş çaplı barış görüşmeleri yapılmasını ümit ettiklerini bildirdi.

A+A-

 

Suudi Arabistan Haber Ajansı’nın (SPA) haberine göre, Kral Selman, Şura Meclisi’nin yedinci dönemi dördüncü yılının açılışına katıldı.

 

Kral Selman, burada yaptığı konuşmada, Yemen hükümeti ile Güney Geçiş Konseyi arasında Riyad Anlaşması imzalanması konusundaki çabalarının meyvesini verdiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Riyad Anlaşması'nın Yemen krizinde siyasi bir çözüme ulaşılması için daha geniş kapsamlı anlaşmalara kapı açacağını, Yemen halkına güvenlik, istikrar ve gelişimin hakim olacağı bir gelecek fırsatı sağlayacağını ümit ediyoruz.” 

"İRAN'IN SAĞDUYUYU SEÇECEĞİNİ UMUYORUZ"

İran konusunda da Kral Selman, sağduyuyu seçmesi gereken İran rejiminin, yıkıcı ve genişlemeci fikirlerini terk etmekten başka bir yolunun olmadığını fark edeceğini umduklarını söyledi.

Suudi Arabistan'ın savaş istemediğini ifade eden Selman, ancak ülkesini herhangi bir saldırıya karşı savunmaya da hazır olduğunu kaydetti.

Ülkesinin "İran rejiminin politikalarından, uygulamalarından ve adına çalışan işbirlikçilerinden" dolayı sıkıntı çektiğini ifade eden Selman, İran'ın son zamanlarda, bölgede barış ve güvenlik fırsatlarını baltalama yönündeki sistematik eylemlerinin zirveye ulaştığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.