1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kosret Resul: Türkiye, Afrin operasyonunu durdurmalı
Kosret Resul: Türkiye, Afrin operasyonunu durdurmalı

Kosret Resul: Türkiye, Afrin operasyonunu durdurmalı

A+A-

 

Kurdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Serketer Birinci Yardımcısı Kosret Resul Elî, uluslararası toplumun Türkiye’nin Afrin’e yönelik askeri operasyona sessiz kalmaması gerektiğini Türkiye'nin derhal operasyonları durdurmasını istedi.


 

Afrin’deki sorunun tek çözüm yolunun diyalog olduğunu vurgulayan Resul, askeri çözümü öngören Türkiye’nin tutumunu eleştirdi.
Sivillerin korunması için her türlü çabanın sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Kosret Resul, sivillerin siyasi çekişmelere kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.
Resul, Afrin’de savaşın şiddetlenmemesi için uluslararası toplum ve büyük güçlerin konuya acilen bir çözüm bulması gerektiğini sözlerine ekledi.
Tarihi süreçlerde Kürtlerin sorunları barışçıl yöntemlerle çözmeye azami gayret sarf ettiğini ifade eden Kosret Resul, “Ancak Kürtlerin bu tutumuna karşı hep askeri müdahalelerle cevap verildi. Bu saldırılar da bu anlayışın halen devam ettiğinin göstergesi olduğunu gösteriyor.” diye belirtti.
Karanlık güçler ve teröristlerin Rojava halkının iradesini tecrübe ettiklerini vurgulayan Kosret Resul, o güçlü iradenin barışa ve diyaloğa da hazır olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.