1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Körfez ülkeleri ABD ile aynı saftayız!
Körfez ülkeleri ABD ile aynı saftayız!

Körfez ülkeleri ABD ile aynı saftayız!

ABD’nin yeni İran stratejisi Körfez’de olumlu karşılandı. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından önceki gün açıklanan ve ‘İran’a tarihteki en ağır yaptırımların uygulanmasını’ içeren yeni stratejiye Körfez ülkelerinden destek geldi.

A+A-

 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Pompeo’nun açıklamalarının hemen ardından resmi Twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak, ABD’nin İran’a yönelik yeni politikasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Gargaş, ‘Tahran’ın bölgede kaosa yol açan tutumu nedeniyle kendisini kriz içinde bulmasının son derece doğal olduğunu’ belirtti.

 

Ortak ve koordineli çabaların, İran’a ‘saldırgan ve yayılmacı politikalarının yararsızlığını’ göstermenin en doğru yolu olduğunu vurgulayan Bakan, ‘’Bölge uzun zamandır İran’ın eylemleri ile egemenlik ve içişlerine saygı duymayan söylemlerinin etkisi altındaydı’’ ifadesini kullandı.

Nükleer anlaşmayla birlikte Arap dünyasında eşi benzeri görülmemiş bir İran istilasına şahit olunduğunu belirten Gargaş, “İran için, geçmişteki tutumunun artık kabul edilemez olduğunu anlamanın zamanı geldi’’ dedi.

Körfez ülkesi Bahreyn de ABD’nin İran ile mücadeledeki yeni stratejisine tam destek verdiğini açıkladı. Bahreyn Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliği güçlendirmeye yönelik çabalarından övgüyle bahsedildi.

Ülkenin resmi haber ajansı BNA tarafından yayınlanan açıklamada ABD’nin yeni stratejisinin, ‘Bölgedeki güvenlik ve istikrarı baltalayan İran tehlikesine karşı koymadaki kararlılığı yansıttığı’ belirtildi.

Stratejinin 2015 nükleer anlaşmasının kusurlarını telafi etmenin yanı sıra, İran’ın balistik füze programının yarattığı tehdidi bertaraf etmede de önemli olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanlığı, ‘’Manama yönetiminin İran tehdidine karşı ABD ile aynı safta olduğunu’ vurguladı.

Bahreyn’den yapılan açıklamada ayrıca, ‘Tahran’ın terörist milislere desteğini derhal durdurması, uluslararası yasalara ve normlara bağlı kalması ve bölgedeki devletlerin içişlerine müdahale etmekten vazgeçmesi’ gerektiğine işaret edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.