1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Konya izni 'mütekabiliyet esasları' çerçevesinde çıkmadı
Konya izni 'mütekabiliyet esasları' çerçevesinde çıkmadı

Konya izni 'mütekabiliyet esasları' çerçevesinde çıkmadı

A+A-

 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Yeneroğlu,Türkiye'nin Alman milletvekillerinin Konya'daki askerleri ziyaretini erteleme kararının 'mütekabiliyet esasları' çerçevesinde değerlendirilmesini istedi.


Almanya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını uygun bulmayarak daha sonraki bir tarihin uygun olacağını ifade ettiğini Yeneroğlu, Türkiye'nin de aynı tepkiyi gösterdiğini, 'engelliyoruz' demediğini, 'erteliyoruz', 'daha uygun bir zamanda olsun' dediğini söyledi.

 

AK Partili Yeneroğlu, TBMM'de bir grup gazeteciyle sohbetinde Almanya'da seçimlerin olduğunu ve bu meselelerin de seçim malzemesi yapıldığını söyledi.

Yeneroğlu, şöyle konuştu:

'ALMAN HEYETTE SOL PARTİ DİYE BİLDİĞİMİZ, PKK İLE AÇIK İTTİFAKTA OLAN PARTİNİN MENSUBU VAR'

"Nasıl Almanya, Türkiye'deki seçimlerle ilgili, seçimlerden 3 ay öncesine kadar siyasetçilerin Almanya'yı ziyaret etmesini istemiyor, mütekabiliyet esasları çerçevesinde Almanya şu anki uygulamadan farklı bir şey çıkarmamalıdır diye düşünüyorum. Aynı zamanda Konya ile ilgili de Türkiye'ye gelmesi düşünülen heyette Sol Parti diye bildiğimiz PKK ile açık ittifakta olan bir partinin de mensubu var. PKK ile açık ittifak içerisinde olan, açıkça PKK'yı destekleyen, PKK'nın o paçavralarıyla gösteride bulunan, programlara katılan kişi bunlar. Bunların sonuçta hem NATO hem de Türkiye açısından güvenlikli bölgelere girmesi zaten söz konusu olmaması gerekir."

'MADEM SİZ ÇOK HASSASINIZ SONUÇTA TÜRKİYE DE AYNI HASSASİYETİ İFADE EDİYOR'

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 zirvesi için gittiği Almanya'da Türklere hitap etmesiyle ilgili 'uygun değil' şeklindeki açıklamasını hatırlatan AK Partili Yeneroğlu, "Sayın Gabriel, Cumhurbaşkanımızın Almanya'da olduğu dönemde şu an Türk-Alman ilişkilerinin geldiği nokta itibariyle böyle bir şeyin uygun olmayacağını, daha ileriki tarihte olmasının daha uygun olacağını söyledi. Türkiye'de aynı tepkiyi gösterdi. Türkiye bundan farklı bir şey söylemedi. Yani engelliyoruz demedi, erteliyoruz dedi. 'Daha uygun bir zamanda olsun' dedi. Birde Almanya'da böyle bir mesele seçim malzemesi olarak kullanılıyor. Madem siz bu konuda çok hassassınız sonuçta Türkiye de aynı hassasiyeti ifade ediyor, gereğini yapıyor. Yani Almanya'nın dile getirdiği hassasiyeti Türkiye de ortaya koymuş oluyor" diye konuştu.

 

'İLELEBET ENGELLENMESİ GİBİ BİR ŞEY ZATEN SÖZ KONUSU DEĞİL AMA…'

Yeneroğlu 'Peki Almanya'da seçimlerden sonra Alman milletvekillerinin Konya ziyareti yeniden değerlendirilebilir mi? İzin verilebilir mi? sorusunu ise, "Mutlaka, Dışişleri Bakanlığımız zaten o şekilde söyledi. NATO'nun ilelebet ziyaret edilmesinin engellenmesi gibi bir şey zaten söz konusu değil Türkiye açısından. Söz konusu olan bir oraya gelecek kişilerin, Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili hassasiyetleri konusunda herhangi bir şüphe olmaması, diğeri de bunun Almanya'da seçim malzemesi olarak kullanılmaması" yanıtını verdi.

 

 

sputnik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.