1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koca: Tüm ulaşım süreçlerinde HES kodu alınacak
Koca: Tüm ulaşım süreçlerinde HES kodu alınacak

Koca: Tüm ulaşım süreçlerinde HES kodu alınacak

"Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak seyahat yapabileceksiniz"

A+A-

 

Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. 

Virüsten tam olarak ne zaman kurutulunabileceğinin tüm dünya için belirsiz olduğunu belirten Koca, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı. 

Koca, seyahat süreciyle ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını belirterek, şehirlerarası ulaşım için Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından kod alınması gerekeceğini söyledi. 

Koca ayrıca, 65 yaş ve üstü vatandaşların aile hekimleri ve kaymakamlıklardan izin alarak bir aylık  tek yönlü gidiş olmak kaydıyla memleketlerine gidebileceklerini ifade etti. 

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Yeni vaka sayısı binin altına düştüğünde bu rakam nihai başarının işaret fişeği olacaktır. 

- Dünya virüsten tam olarak kurtulacağımız tarihi bilemiyor. Uzmanlar böyle bir varsayımda bulunamıyor. İnsan organizmasını istila eden son virüsün ne zaman etkisiz hale getirileceğini bilmek mümkün değildir. Hayatı yeniden planlıyoruz. 

Kovid-19 salgına karşı aldığımız tedbirler toplum tarafından kabul gördü.

'Tedbirlere uyarsak bayramdan sonra daha özgür olabiliriz'

- Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz, bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalı. Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım. 

- Kontrollü sosyal hayat herkesin katkısı ve çabasıyla kurulabilecek, bize serbestlik sağlayacaktır. 

- Erken umut, tedbirleri önemsiz kılmasın. Hala binlerce sağlık personelimizin evlerine döndüklerinde çocuklarına sarılamadıklarını unutmayın. 

- Çilesiz tedbir olmaz, yeri geliyor çileye de katlanıyoruz. Ev hayattır; ev hastalığa karşı hayat olmaya devam edecektir.

- Risk hala dolaşımdadır. Yeni hasta sayısının azalması güvence değildir. Sokağa maskesiz çıkılmamalı, sosyal mesafe kuralına uyulmalıdır. 

'İş yerlerinde yeni afişlerle karşılaşacaksınız'

- 20 Mayıs'tan sonra iş yerlerinin girişinde, o iş yerinde uyulması gereken kuralları gösteren afiş ve çalışma rehberleriyle karşılaşacaksınız. İş yerlerinin girişlerindeki asılı afişlerde, mekan durumu, çalışma saati, bir arada bulunabilecek azami insan sayısını göreceksiniz. Detaylı çalışma rehberleri de bulunacak. Bilim Kurulumuz henüz kapalı olup ama bu normalleşme takvimi içinde açılabilecek iş yerleri için de rehberler hazırlıyor. Bir kısmı şimdiden hazır durumdadır.

'HES uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak'

-Geçen haftaki buluşmamızda kontrollü sosyal hayatı kolaylaştıracak mobil uygulamadan bahsetmiştim. Şimdiden kullanıcı sayısı 10 milyonu aşan uygulama, sizin rehberiniz olacak. Anında tedbir alabileceksiniz. Mobil uygulamanın çok önemli bir fonksiyonu da, bireyler risk taşıyıp taşımadığını da bu uygulamayla gösterebilecek. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Hayat Eve Sığar uygulamasıyla kod alınacak.

HES uygulaması ile mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. Herkese özel bir kod olacak. Kod sayesinde kimlik numarası gibi veriyi başkasıyla paylaşmak zorunda kalmayacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak. Hayat Eve Sığar uygulamasıyla ile bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek. Tüm ulaşım süreçlerinde HES kodu alınacak. 

- Uçaklarda seyahat ederken bizlerden risk taşıyıp taşımadığımızı bildirmemiz istenecek. Bu uygulamaya önce şehirlerarası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. 

019-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.