1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koca: Koronavirüs aşısı için imzalar atıldı
Koca: Koronavirüs aşısı için imzalar atıldı

Koca: Koronavirüs aşısı için imzalar atıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısıyla ilgili ilk imzanın atıldığını söyledi. Koca, "Kovid-19 aşısı ile ilgili ilk anlaşmaları yaptık. Alternatif üreticilerle de görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

A+A-

 

Çarşamba günü Bilim Kurulu sonrası düzenlendiği basın toplantısında, "Ülkemizde koronavirüs aşısı ücretsiz olacak" diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk koronavirüs aşısı için anlaşma imzalandığını açıkladı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Covid-19 aşısı ile ilgili ilk anlaşmaları yaptıklarını, alternatif üreticilerle de görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Fahrettin Koca, "Daha önce de açıkladığım gibi bedelsiz olarak, sağlık çalışanlarımızdan başlayarak, kademeli bir şekilde aşı yapmayı planlıyoruz. Devletimiz vatandaşının yanındadır" ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Koca, Çin menşeli Sinovac aşısına ilişkin, "Yapılan sözleşmeyle aralık, ocak ve şubat ayında toplam 50 milyon doz aşı gelecek" demişti.

Türkiye, günlük koronavirüs vakalarında dünyada üçüncü sırada

Öte yandan koronavirüs verilerinin açıklanmasının ardından belirti göstermeyen vakalarla birlikte Türkiye, toplam vaka sayısında dünya sıralamasında 3'ün sıraya çıktı.

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 62 milyon 378 bini, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 455 bini aştı, iyileşenlerin sayısı ise 43 milyon 60 bine ulaştı.

Türkiye'nin, dünkü vaka sayılarının günlük tabloya eklemesiyle uluslararası sıralamadaki yeri de değişti.

Koronavirüs salgınıyla ilgili verilerin toplandığı Worldometers internet sitesine göre, dün en fazla vaka sayısı açıklayan ilk beş ülke sırasıyla ABD, Hindistan, Türkiye, Rusya ve İtalya oldu. Türkiye, 28 Kasım günü saat 23.00 itibarıyla 30 bin 103 vakayla 3'üncü sıraya oturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.