1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koç: CHP tavrını ortaya koymuştur
Koç: CHP tavrını ortaya koymuştur

Koç: CHP tavrını ortaya koymuştur

CHP Sözcüsü Haluk Koç partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu

A+A-

CHP Sözcüsü Haluk Koç partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulndu

İşte Koç'un konuşmasından satırbaşları:

O acılı annelerden helallik alınmadan Türkiye yönetilemez. Terör sorunu ile tam 30 geçirdik. Yarısında tek başına AKP iktidarda idi. Bu 13 yılda ne yapıldı ki bitme noktasına gelen terör en azgın dönemine çıktı. Buradan açıkça çağrıda bulunuyoruz PKK terör örgütüdür derhal silah bırakmalıdır. AKP de Öcalan ile arasına mesafe koymalıdır. Bu sorunu çözmek için önce demokrasi önce Türkiye diyen anlayışa ihtiyaç var. Terörle mücadele konusunda Türkiye üzerine düşeni tereddütsüz yapmalı, bu mücadelesini tavizsiz sürdürmelidir.

Sayın Bülent Arınç CHP'nin teklifleri haklı çıktı deiştir. Terör bir yan dan Türkiye'yi sarsıyor. Ekonomi de öyle. Ekonomi konusunda büyük risklerle karşı karşıyayız. 13 Ağustos'tan beri intihar mı edeceksin uyarısı üzerine reel sektörün uğradığı toplam zarar 32 milyon lira. Kim ödüyor bu parayı. Sırça köşkte oturanlar, ayakkabı kutusuna dolar istifleyen ödemiyor.

Onlar kazanıyor bu durumdan. Onların gemileri yüzüyor, milletin ocağı tütmüyor. Biz büyük bir sorumluluk duygusu ile davrandık. Türkiye bedel ödemesin dedik. Türkiye geçici baştan savma hükümetlerle yürütülmesin dedik. Onlara önce Türkiye dedirttirelim dedik, siz önce saray dediniz. Onların tek derdi kaçak saray. Sayın Davutoğlu böyle bir iradeyi gösteremedi. İntihar mı edeceksin telkinine kapılan bir Davutoğlu tablosu çıktı ortaya. Bakın Türkiye tarihinde ilk kez hükümet kurulamadığı için tekrar seçime gidiyor. Bu durumun Türkiye tarihinde bir örneği yok. 

Seçim sonuçları yok sayıldı. Teamüller işleyen bir demokrasinin teminatıdır. Teamülleri çiğnemek demokrasiyi çiğnemektir. Davutoğlu yaşananlara seyirci kaldı. Sayın davutoğlu madem seçim hükümetini istemiyordunuz. hükümet kurma görevinin CHP'ye verilmesi için neden hiç sesinizi çıkarmadınız. Davutoğlu içinde bulunduğu duruma meşruiyet arıyor. Başkan seçilseymiş şehit tabutları gelmezmiş. Bunu söyleyen bakanlar var. Önümüzde bir seçim var. Milletimiz 7 Haziran'dan bu yana görüyor, takip ediyor. Biz milletimizden sadece 4 yıl istiyoruz. 

ERKEN SEÇİM

Seçimin tarihi konusunda henüz netlik yok. 1 Kasım olarak buyuruldu bir yerlerden. CHP çıkacak takvime göre harekete edecek. 8 kasım uygun ama karar YSK'nın.

SEÇİM HÜKÜMETİ

CHP tavrını ortaya koymuştur. Bu tavırdan sonra zaaf gösterecek hiçbir milletvekilimiz yoktur. 

Biz parasız pulsuz da seçimde mücadelemizi yaparız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.