1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koalisyon: YPG gönüllü olarak terk etti
Koalisyon: YPG gönüllü olarak terk etti

Koalisyon: YPG gönüllü olarak terk etti

“Müttefiklerimiz, YPG unsurlarının gönüllü olarak terk ettiği yerlerdeki YPG mevzilerinin ve bölgelerinin ortadan kaldırılmasına birinci elden tanıklık etmiştir”

A+A-

 

Albay Myles Caggins, Türkiye ile ABD'nin icra ettiği ortak devriye göreviyle ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Caggnis, “Bugün Amerikan ve Türk askerleri, Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenlik mekanizması içinde ortak devriye görevi icra etmiştir. Müttefiklerimiz, YPG unsurlarının gönüllü olarak terk ettiği yerlerdeki YPG mevzilerinin ve bölgelerinin ortadan kaldırılmasına birinci elden tanıklık etmiştir” ifadelerini kullandı.

YPG güçlerinin “gönüllü olarak” bazı bölgeleri terk ettiğini belirten Caggins, “Bugünkü devriye görevi, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerine cevap verme amacımıza olan bağlılığımızı göstermektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Caggins ayrıca, “bu süreçte Koalisyon'un ve (YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu) Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD’in tamamen ortadan kaldırılmasına odaklanmaya” devam edeceğini kaydetti.

MSB'den ortak devriye açıklaması

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamasında, Rojava’da Güvenli Bölgenin tesisinin takvime uygun ilerlenmesi maksadıyla, havadan ve karadan ortak devriyelere gelecek günlerde de devam edileceğini bildirmişti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 5-7 Ağustos'ta ABD heyetiyle varılan mutabakat çerçevesinde, Güvenli Bölgenin tesisine, belirlenen takvim çerçevesinde planlandığı gibi devam edildiği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.