1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Koalisyon: Peşmerge Hawice operasyonunda aktif rol üstlenecek
Koalisyon: Peşmerge Hawice operasyonunda aktif rol üstlenecek

Koalisyon: Peşmerge Hawice operasyonunda aktif rol üstlenecek

A+A-

Irak güçleri tarafından ilk aşaması başlatılan Hawice operasyonunda Peşmergenin aktif rol üstleneceği bildirildi. ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Sözcüsü Albay Ryan Dillon IŞİD’in elinde bulunan Kerkük’ün Hawice ilçesinin konrtol edilmesinde Peşmergenin aktif rol alacağını bildirdi.

Düzenlediği bir basın toplantısında konuşan ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Sözcüsü Albay Ryan Dillon,  Musulve Telfer operasyonlarında Peşmergenin oynadığı aktif rolü hatırlatarak, Peşmergenin Hawice’ye yakın olduğunu ve bu operasyonda da avantajlı durumda olduğunu söyledi. Dillion, “Peşmerge Hawice’ye yakınlığı nedeniyle operasyon konusunda avantajlı. Bu nedenle operasyonda aktif rol üstlenecek” dedi.

IRAK GÜÇLERİNDEN ORTAK HAREKAT TEKLİFİ

Öte yandan dün Irak Ortak Operasyonalr Komutanlığı da  Hawice ilçesine yönelik başlatılan operasyonda Peşmerge güçlerine ortak harekat teklif etmişti. Peşmerge güçleri Güney Kerkük cephesi sorumlusu Westa Resul, Irak güçlerinin Peşmergeye Hawice operasyonunda ortak harekat düzenleme teklif ettiğini açıkladı. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından kendilerine bir yazı gönderildiğini açıklayan Resul, “Irak güçleri tarafından gönderilen teklife dair Peşmerge komutanlıkları bir toplantı yapacak. Toplantıda nihai kararımızı vereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.