1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Koalisyon Haseke'yi vurdu: En az 10 ölü
Koalisyon Haseke'yi vurdu: En az 10 ölü

Koalisyon Haseke'yi vurdu: En az 10 ölü

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye'nin Haseke kentine düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

A+A-

 

 

Uluslararası koalisyon birlikleri, izinsiz olarak varlık gösterdiği Suriye topraklarında sivil kayıplara yol açmaya devam ediyor.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre koalisyon uçakları, Haseke'ye bağlı Daşişi'nin Cazaa köyünü bombaladı. Saldırı sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişi öldü.

Saldırı sonucunda özel ve resmi mülklerin de zarar gördüğü ifade edildi.

Koalisyon tarafından geçen hafta yayınlanan raporda, koalisyon güçlerinin Ağustos 2014'ten Nisan 2018'e dek 29.358 saldırı düzenlediği ve en az 892 sivili öldürdüğü itiraf edilmişti.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye'deki saldırıları neticesinde ortaya çıkan sivil kayıplar, uzun süredir tartışma konusu. Suriyeli kaynaklar, koalisyonun saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin çok daha yüksek olduğunu savunuyor.

Rusya ve Suriye, Suriye'deki varlığı yasal olmayan ABD'nin operasyonlarının bölgeye istikrar getirmekten uzak olduğunu vurguluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.