1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Koalisyon, Güvenli Bölgenin Güvenliğini Sağlayamaz!'
'Koalisyon, Güvenli Bölgenin Güvenliğini Sağlayamaz!'

'Koalisyon, Güvenli Bölgenin Güvenliğini Sağlayamaz!'

'Sabrımız sınırsız değil' diyen Erdoğan, 'Söz verilen güvenli bölge kurulmalı. Yoksa biz kuracağız. Adı var kendi yok Uluslararası Koalisyon'un buranın güvenliğini sağlaması mümkün değil' dedi.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Erzurum'da yaptığı konuşmada, ABD ile görüşmeleri devam eden güvenli bölge konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şöyle konuştu: "Fırat’ın doğusundaki tüm teröristleri temizleme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyorum. Sabrımız sınırsız değildir. Bize verilen sözleri sonsuza kadar bekleyecek değiliz. Ülkemizi teröristlerden koruyacak güvenli bölge sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz. Aksi takdirde biz oluşturacağız. Adı var kendi yok Uluslararası Koalisyonu'nun buranın güveniliğini sağlaması mümkün değil. Müttefiklerimizden tek beklentimiz Türkiye’nin bu çabasına lojistik destek vermesidir."

ADANA MUTABAKATI

Putin ile yapılan görüşmenin ardından gündeme gelen Adana Mutabatı'na da değinen Erdoğan, "Bizi birilerinin davet etmesine gerek yok. 1998’de Adana Mutabakatı ile bunu imza altına aldık. Bu imza Türkiye’nin herhangi bir olumsuz gelişmede o topraklara girmesinin önünü açıyor. Ve bölücü örgüt mensuplarının da bize teslimini gerektiriyor. Baba Esad döneminde atılmış imzalardır. O yolculuk devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Erdoğan, Venezuela'da yaşananlarla ilgili de "Hiçbir zaman darbecilerle yan yana olmadık ve bundan sonra da olmayacağız. Dünyanın neresinde bir darbeci varsa biz onların karşısındayız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.